WIJDEMEERSE WEBKRANT
DBL: Protest Verdiepingen
Loosdrecht, vr 1 februari 2008

Vanaf maandag 4 februari a.s. ligt het plan MER en het ontwerpbestemmingsplan inzake het verdiepingenplan op het gemeentehuis ter inzage.

Dossier Verdiepingenplan

ingezonden bericht

Vanaf maandag 4 februari aanstaande ligt het plan MER (Milieueffectrapportage red. WWK) en het ontwerpbestemmingsplan voor het betreffende gedeelte van de Loosdrechtseplassen op het gemeentehuis van Wijdemeren ter inzage.

Ook is het te lezen cq downloaden van de de web-site van de provincie (www.noord-holland.nl).

DorpsBelangen Loosdrecht roept een ieder op, die hart heeft voor het behoud van de recreatie op de Loosdrechtse plassen, dit rapport te lezen. Uitvoering van deze plannen door Waternet (Hoogheemraadschap AGV) is nog desastreuzer voor de watersport en de omgeving dan hetgeen we  in eerdere instantie al wisten.

Het college en de gemeenteraad van Wijdemeren hebben meermalen, op basis van een democratisch genomen besluit en gedegen onderzoeken door onafhankelijke wetenschappers, aangegeven zich tot het uiterste te verzetten tegen de aanleg van de verdiepingen. Een onomkeerbaar proces met onzekere uitkomst. Een proces dat  tien jaar voor ernstige overlast zorgt en uiteindelijk een winnaar zal kennen, degene die het zand mag winnen. De provincie en Waternet hebben zich voortdurend dictoriaal opgesteld door alle argumenten en alternatieven van de gemeente naar de prullebak te verwijzen.

Dezelfde richting gingen de 1000 handtekeningen die aan gedeputeerde Moens werden aangeboden. Steun uw gemeentebestuur en maak dit ondermeer kenbaar op de inloopavond welke door de provincie en AGV wordt gehouden op 21 februari in Ottenhome, Oud Loosdrecht, van 19.00 tot 21.30.

Jaap van Waveren
DorpsBelangen Loosdrecht

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 6