WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rommel verwijderd van eiland
Kortenhoef, vr 15 augustus 2008

Natuurmonumenten heeft vier volle containers afgevoerd met oude golfplaten, plastic tonnen, verrot hout, buizen, glasplaten en ander vuilnis.

persbericht

NATUURMONUMENTEN STRIJDT TEGEN ROMMEL

Natuurmonumenten heeft een grote opruimactie gehouden op een eilandje in de Wijde Blik, een prachtige waterplas, midden in de Gooi en Vechtstreek. Er zijn 4 volle containers, meer dan 75 m³ , afgevoerd met oude golfplaten, plastic tonnen, verrot hout, buizen, glasplaten en ander vuilnis.

De Wijde Blik is een zeer fraaie plas met grote landschappelijke waarde, een overgangsgebied tussen de drukke Loosdrechtse Plassen en de rustige noordelijke Vechtplassen. In 1997 heeft de Provincie Noord Holland het beheer en eigendom overgedragen aan de Vereniging Natuurmonumenten. Het doel van de overdracht is de natuur- en landschappelijke waarde te behouden en veilig te stellen.

De aanleiding van deze schoonmaakactie was een half gezonken woonboot langs de zijde direct gelegen aan de Vreelandseweg. De actie heeft een week geduurd en in totaal meer dan 20.000 euro gekost. Zo krijgt het eiland, dat net buiten de jachthaven van Vreeland ligt, weer een natuurlijker aanzicht.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2