WIJDEMEERSE WEBKRANT
D. Pos
Wijdemeren, vr 25 april 2008

persbericht

D. Pos Ankeveen

De heer D. Pos uit Ankeveen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer Pos (61) staat bekend om zijn bijzondere gave mensen aan te trekken en gezamenlijk iets op touw te zetten. Zijn netwerk is dan ook enorm. Hij weet - ondanks zijn drukke baan - altijd tijd vrij te maken om met raad en daad klaar te staan. De heer Pos cijfert zichzelf weg om de sport doorgang te laten vinden.

Schaatssport

In 1982 trad de heer Pos toe tot het bestuur van de Ankeveense IJsclub, nadat hij al een paar jaar als vrijwilliger hand- en spandiensten had verleend. Sinds 2001 is hij voorzitter. Met een aantal vrijwilligers besteedde hij vele uren aan de bouw van het prachtige clubhuis aan de ijsbaan. Sinds het ontstaan van de gemeente Wijdemeren is meneer Pos de coördinator van de negen ijsclubs in de gemeente. Ook in groter verband zet hij zich onvermoeibaar in voor de schaatsport. In 1985 werd hij gekozen in de gewestelijke commissie Recreatie en Toerisme van het gewest Noord Holland/Utrecht (NHU) van de KNSB. Vier jaar later werd hij bestuurslid namens de natuurijsverenigingen in het gewestelijk bestuur van NHU. Zijn inbreng is groot, met name op het gebied van de activiteiten rond het natuurijs. Als bestuurslid van de AGM (Ankeveen-Giethoorn-Maasland, de grote klassiekers op natuurijsgebied) zette de heer Pos zich namens de Ankeveense ijsclub in om tijdens natuurijsloze winters het Open Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen op de in Oostenrijk gelegen Plansee te organiseren. In 1991 richtten 10 landelijk gevestigde ijsclubs de Stichting Natuurijs Klassiekers op. In 1996 werd de heer Pos gevraagd 'tijdelijk' als voorzitter op te treden. In 2005 werd dit officieel. De heer Pos is een graag gezien persoon die ieders vertrouwen geniet en dit ook waarmaakt. Zo behartigt hij de contacten en contracten met televisie en sponsors. Geprikkeld door het wegblijven van de oerhollandse winters heeft de heer Pos in 2005 het initiatief genomen de Lipno Ice Club op te richten. Deze club biedt liefhebbers van de schaatssport een betaalbaar alternatief in het buitenland (o.a. op het Lipno-meer in Tsjechië).

Palingroken & Sportjury

Sinds 2000 is de heer Pos de grote motor binnen en buiten het bestuur van de Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie. Hij houdt zich bezig met verschillende voorbereidingen voor het NK Palingroken in Kortenhoef, een evenement waar 10.000 bezoekers op af komen. Als bestuurslid woont de heer Pos de vergaderingen bij, zoekt sponsors en onderhoudt relaties. Als sportman in hart en nieren is de heer Pos als jurylid ook betrokken bij de jaarlijkse gemeentelijke verkiezingen van sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd".

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
overzicht
volgende