WIJDEMEERSE WEBKRANT
E.Y. Siemons-Brenner
Wijdemeren, vr 25 april 2008

persbericht

E.Y. Siemons-Brenner Loosdrecht

E.Y. Siemons-Brenner uit Loosdrecht: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Siemons (60) zet zich sinds de zeventiger jaren onvermoeibaar in op tal van terreinen.

In 1971 richtte zij de afdeling Loosdrecht van de Vereniging van Huisvrouwen op. In die jaren belangrijk voor de emancipatie van de vrouw door het organiseren van diverse themabijeenkomsten en cursussen. Ook heeft zij zich ingezet voor de aanleg van het fietspad langs de Rading in Loosdrecht. In de jaren zeventig startte mevrouw Siemons met het schrijven over gebeurtenissen en mensen in allerlei kranten en tijdschriften, zoals de Nieuwe Randexpresse, Waterkampioen, Utrechts Nieuwsblad Gooi- en Eembode en Gooi en Eemlander. Momenteel interviewt zij regelmatig inwoners uit Wijdemeren in de lokale bladen De Brug, de Wie Wat Waar en de Nieuwsster.

Schaatsen en tennissen

Gedurende tien jaar was mevrouw Siemons trainster bij het jeugdschaatsen bij IJsclub Loosdrecht. Talloze kinderen uit Loosdrecht zijn onder haar begeleiding goede schaatsers geworden. Een aantal heeft zelfs de Nederlandse top gehaald. In dezelfde periode werkte mevrouw Siemons mee aan de oprichting van twee tennisverenigingen, tennisvereniging De Rading en, later, tennisvereniging Loosdrecht.

VVV

Twee decennia lang was mevrouw Siemons lid van het bestuur van de VVV Loosdrecht. Zij was ondermeer verantwoordelijk voor de jaarlijkse recreatiekrant, die zij in feite geheel zelf schreef. Tot op de dag van vandaag verschijnt deze krant jaarlijks en wordt ondermeer uitgereikt aan de talloze boten die via de Mijndense Sluis naar de Loosdrechtse Plassen varen.

Loosdrecht Festival

Van 1981 tot 2005 was mevrouw Siemons voorzitter/secretaris van de Stichting Loosdrecht Festival. Gedurende de zomermaanden van 1981 tot 1997 vond in "De Swingboei" in Oud-Loosdrecht belangeloos het befaamde Loosdrecht Festival plaats. Hier traden honderden nationale en internationale artiesten op. Het festival heeft vele talenten voortgebracht. In de gloriejaren zette het festival Loosdrecht op de kaart. De enorme inzet van het bestuur onder leiding van mevrouw Siemons maakte dit mogelijk.

Loosdrechts porselein

Sinds 1999 is mevrouw Siemons voorzitter van de Stichting Loosdrechts Porselein (SLOP). SLOP heeft archeologisch onderzoek gedaan naar de restanten van de porseleinfabriek die tussen 1774 en 1778 in Loosdrecht heeft bestaan. Ook is een prachtig boek gepubliceerd onder de naam "De Loosdrechtse Porseleinfabriek boven water".

Dorpsbelangen Loosdrecht

Mevrouw Siemons is de oprichter van de lokale politieke partij Dorpsbelangen Loosdrecht (DBL). Bij de eerste gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe gemeente Wijdemeren in november 2001 was zij met succes lijsttrekker. Mevrouw Siemons werd gekozen tot wethouder met ondermeer recreatie en toerisme in haar portefeuille.

Kasteel-museum Sypesteyn

Na haar afscheid als wethouder in 2006 trad mevrouw Siemons toe tot het bestuur van Kasteel-Museum Sypesteyn in Loosdrecht. Haar kennis en ervaring op het gebied van PR komen hier goed van pas. In het zelfde jaar werd zij buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Inmiddels heeft zij een groot aantal huwelijken gesloten.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als "iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
---
editor
Rik Jungmann
overzicht
volgende