WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verkoopexpositie Denninger
's-Graveland, vr 25 april 2008

Carole Denninger, kunsthistoricus en auteur van o.a Schilders van Laren, organiseert tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend een verkoopexpositie van schilderijen uit haar collectie.

persbericht

Kunsthistorisch Service Bureau Drs. Carole Denninger

Hemelvaart- en Pinksterexpositie
COLLECTIE CAROLE DENNINGER
te gast in Galerie de Coninck

Carole Denninger, kunsthistoricus en auteur van o.a Schilders van Laren, organiseert tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend een verkoopexpositie van schilderijen uit haar collectie.


Smorenberg, de Vuntusplas

Belangrijke schilderijen uit heden en verleden zijn daarin opgenomen. Grote en kleine meesters uit 19 de en 20 ste eeuw, maar altijd van grote kwaliteit. Van landschappen tot bloemstillevens, van stadsgezichten tot figuurstukken. De vernieuwde collectie is te zien in Galerie de Coninck, Zuidereinde 122 in 's-Graveland.

Tijd voor iets moois..

Kunst verzamelen is sinds lange tijd de passie van Carole Denninger. Gewoon mooie schilderijen of vanuit kunsthistorisch oogpunt belangrijke werken kiest ze uit voor haar verzameling. De stijlen variëren van onbezorgd impressionistisch tot zwaarder expressionistisch. Maar altijd figuratief. Eens per jaar toont zij met groot succes de collectie aan het publiek, dat dan de mogelijkheid heeft een schilderij tegen een heel redelijke prijs aan te schaffen.

Grote en kleinere meesters

Dit voorjaar is de collectie uitgebreid met schilderijen van gerenommeerde meesters als Dirk Smorenberg, Jan Rijlaarsdam, Jan Sluijters jr, Jan Knikker jr, W.A. Knip en van de Duitse eigentijdse schilder Jürgen Leippert, wiens werk vorig jaar is opgenomen in de prestigieuze Saatchi&Saatchi collectie in Londen. Maar ook van minder bekende schilders hangen er betaalbare schilderijen, aquarellen en litho's. Kwaliteit is altijd het uitgangspunt voor aanschaf.

Openingstijden van de galerie:

Hemelvaartweekend: van 1 t/m 4 mei van 12-17.00 u
Pinksterweekend: van 9 t/m 12 mei van 12-17.00 u

Tijdens het Pinksterweekend maakt de expositie deel uit van de 's-Gravelandse Kunstroute, herkenbaar aan de veelkleurige wimpel aan de gevel.
De collectie is te zien via www.caroledenninger.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 2