WIJDEMEERSE WEBKRANT
Halve Waarheid op de Hei
Hilversum, do 24 april 2008

Het comité "Geen herrie op de hei" deelde gisteren heideplantjes uit aan de Hilversumse raads- en collegeleden. De nieuwbouw op Ter Sype wordt vergeten.

Geen herrie op de hei

Het comité "Geen herrie op de hei" deelde gisteren heideplantjes uit aan de Hilversumse raads- en collegeleden. In de Hilversume discussie gaat het uitsluitend over het al dan niet draaien en verharden van de startbaan van vliegveld Hilversum. Het doel waarom daarover gedacht wordt, is in de Hilversumse discussie en in de Gooi- en Eemlander volledig uit het oog verloren. Dat doel is het realiseren van een woonwijk van ruim vijfhonderd huizen voor woningzoekenden uit de regio op Ter Sype.

Halve waarheid

Gisteren stond er in de G&E een groot anoniem opiniestuk onder de kop "Opkomen voor bewoners en natuur". In dat stuk wordt met geen woord gerept over de woningbouw, ook voor Hilversumse starters, die alleen mogelijk is met de draaiing van de startbaan. Schrijven over eventuele overlast is de halve waarheid. De overlast in combinatie met de realisatie van ruim vijfhonderd nieuwe woningen is de hele waarheid. Dat is de afweging die voorligt bij de politiek.

Debatavond

Vanavond wordt in het Hilversums Museum een grote debatavond gehouden over de problematiek van het vliegveld en de nieuwbouw op Ter Sype. Namens Wijdemeren zal wethouder Nelleke Schenkkan het fort verdedigen. Als u niet naar de dorpsavond in Kortenhoef gaat kunt u haar daar wellicht morele steun bieden.

Dossier Ter Sype / Vliegveld Hilversum

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 3