WIJDEMEERSE WEBKRANT
Motie over kleedruimte?
's-Graveland, vr 11 april 2008

De Wijdemeerse gemeenteraad krijgt een beetje genoeg van het gedoe tussen het college en de SV 's-Graveland over de kleedruimte.

Volgende week donderdag is er gemeenteraad in Wijdemeren. In de aanloop naar die raad begint de spanning over de kleedruimte, of liever het gebrek aan voortgang met de kleedruimte, weer op te bouwen.

In de G&E van vandaag verklaart Theo Reijn (CDA) dat er donderdag duidelijkheid moet komen. Ria Hennis (DBW) vindt dat wethouder Wim Lorjé zijn politieke lot verbonden heeft aan de door hem zelf aangedragen oplossing (containerbouw) en het daarbij behorende maximale bedrag van € 330.000, eventueel aan te vullen met een lening van € 145.000. Wat haar betreft zijn die bedragen niet zo hard als Lorjé stelt.

Motie

Omdat er haast is met de nieuwbouw wordt er door CDA, PvdA en DBW overlegd over het indienen van een motie, tijdens de raad, om het college te bewegen om meer geld voor de kleedruimte beschikbaar te stellen. Theo Reijn zegt evenals Ria Hennis rekening te houden met de indiening van een motie. Reijn wil echter eerste de resultaten van de bemiddelingspoging door Niek Steenvoorden en Bert Klein afwachten.

Schaamte

Theo Reijn hoopt dat de bemiddelinsgpoging wat oplevert en misschien zelfs als resultaat heeft dat er voor het bedrag van wethouder Lorjé toch een geschikt gebouw geplaatst kan worden. Over één ding is hij zeer helder. De tijd begint erg te dringen en hij schaamt zich als gemeentebestuurder rot voor de kleedruimte die de SV van de gemeente huurt.

Dossier SV 's-Graveland

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2