WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bemiddeling Kleedruimte
's-Graveland, do 10 april 2008

Niek Steenvoorden en Bert Klein gaan proberen de impasse tussen het gemeentebestuur en de SV 's-Graveland over de kleedruimte te doorbreken.

De stellingen waren betrokken. Er werd niet meer gepraat. De klok tikte verder. Dat was in het kort de situatie rond de kleedruimte van de SV 's-Graveland. De gemeente stelde de bouw van een noodgebouw voor. De SV wilde dat niet, omdat het niet aan de eisen voldoet. Onwrikbare posities.

Toch moet er snel iets gebeuren, want de kans is levensgroot dat de huidige kleedruimte, die door de SV van de gemeente gehuurd wordt, zal worden afgekeurd door de KNVB. Om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen moet er op korte termijn begonnen worden met de bouw van een nieuwe kleedruimte.

Bemiddelaars

In maart stelde wethouder Wim Lorjé voor om een bemiddelaar te benoemen tussen de gemeente en de SV. Dat is inmiddels gebeurd. Het werden twee bemiddelaars, Niek Steenvoorden en Bert Klein. Niek Steenvoorden is lid van het afdelingsbestuur van het CDA en zeer betrokken bij het verenigingsleven in 's-Graveland en Kortenhoef. Bert Klein is bouwkundige en heeft in bouwprojecten voor verenigingen vaker een begeleidende rol gespeeld (bijv. de restauratie van de Oude School in Kortenhoef voor de Stichting Blok). In 1999 stelde hij samen met ex-wethouder Jaap Beemsterboer (CDA) voor om de sportvelden te verplaatsen naar de Kwakel in Kortenhoef. Een plan dat nooit echt serieus onderzocht werd.

Alles vloeibaar

De wethouder erkent dat de tijdsdruk hoog is. Hij verwacht dat die druk zo hoog wordt "dat alles vloeibaar wordt" en er beweging komt in de standpunten. Bert Klein heeft een eerste gesprek gehad met de SV. Hij probeert om uit te vinden waar er ruimte is in de situatie, waarbij hij de hoog opgelopen emoties wil vermijden. Hij bekijkt de situatie binnen de door de raad en college gestelde financiële kaders en hoopt met een oplossing te komen waarmee de SV en de politiek kunnen leven.

Dossier SV 's-Graveland

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
13 gr.
windkr. 2