WIJDEMEERSE WEBKRANT
Plannen Jagtlust prima
's-Graveland, za 5 april 2008

Martin Stevens uit Kortenhoef vindt dat het protest tegen de ontwikkelingen rond het buiten Jagtlust misplaatst is.

ingezonden brief

Wederom een staaltje van stemmingmakerij van iemand die toch met kilo's boter op het hoofd loopt nietwaar. De zogenaamde paddenpoel waar Dick zo lyrisch over kon schrijven is momenteel een walgelijk ingerichte tuin met inderdaad een vijver waar ongetwijfeld padden in verkeren. Maar de intentie is uitbreiding van de beeldentuin en inderdaad.. wat is het nu?

Maar goed, het is altijd makkelijk trappen naar grote organisaties want ook daar gaat wel eens wat mis. Als voormalig tuinarbeider op de buitenplaats Jagtlust weet Dick als geen ander hoe het daar in elkaar steekt. Er is geen eeuwenoud padenplan (zo oud is de aanleg namelijk niet) en omdat de buitenplaats vrij klein is en kwetsbaar, is gekozen om een pad aan te leggen van wat ik denk zo'n 200 meter zodat het publiek zometeen vrij kan wandelen over het landgoed. Iets wat nog nooit heeft gekund. Dus hulde aan Natuurmonumenten voor het openstellen!

Zoals ik ook al eens heb laten zien op mijn weblog is Natuurmonumenten de vreselijk mishandelde en verwaarloosde groententuin weer aan het herstellen en wie weet komt daar ook mog wel een dienstwoning want dat schijnt te mogen daar (dat is naar mijn weten geen optie van Natuurmonumenten trouwens).

De oude tuin herbergt nu een schat aan muurvarens en tongvarens, wat wel een reden tot zorg is want deze planten zijn wettelijk beschermd en restauratie van oude muren hebben meestal niet veel goeds in petto met muurplanten. Opletten dus daar Natuurmonumenten!

En inderdaad, gezonde bomen kappen voor parkeerplaatsen gaat mij ook heel wat te ver. Maar de aanvraag ligt er nog niet eens....

Nu Hildbrand Korver nog... Gaan VVD en GroenLinks nog eens samenwerken
:-)

Martins Stevens
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
8 gr.
windkr. 2