WIJDEMEERSE WEBKRANT
GL Hsum: Stemmingmakerij
Hilversum, vr 4 april 2008

Wim van Oudheusden was op de protestavond die GL Hilversum organiseerde voor de inwoners van Hilversum Zuid over Ter Sype en het vliegveld.

Op de website van GroenLinks Hilversum staat het standpunt van die partij over woningbouw en de aanpassing van het vliegveld. GroenLinks Hilversum is tegen draaien en verharden van de starbaan. Het staat er zo:

Citaat van de website van GL Hilversum: "Alleen gaat het ons te ver als voor het woongenot van enkelen uit een buurgemeente, vele eigen bewoners, die hebben gekozen voor een mooie en 'rustige' locatie aan de hei, de lasten moeten dragen. GroenLinks wil geen verharde baan zodat het woongenot voor Hilversum Zuid zo veel mogelijk kan worden gewaarborgd. "

Op dezelfde website staat ook een verslag van de avond die GL Hilversum over de kwestie organiseerde.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

ingezonden brief

Vliegveld verdraait de banen, GroenLinks de feiten

Afgelopen maandag was ik bij de zogenaamde "informatieavond". Naast de vele fouten die al in het bericht in de Gooi stonden hoorde ik daar nog veel meer onzin uitgekraamd. Omdat dit een "protestavond" was (eigen woorden van het GL raadslid) en omdat de feiten niet of nauwelijks werden toegelicht vraag ik de redactie van de WWK om de 17 onjuistheden en pertinente leugens van
dhr Driessen te achterhalen en te publiceren. Dat is pas hoor- en wederhoor in tegenstelling tot wat de G&E schrijft!

Wat een misleiding las ik toen ik op die avond de huis-aan-huisbrochure onder ogen kreeg, zeg. Onderbuikgevoelens, angstaanjagen om politieke redenen, het lijkt schering en inslag en niet alleen bij de PVV van Wilders.

Ik zou me nog wel eens achter mijn oren krabben voordat ik ging protesteren tegen een plan wat honderden huizen minder overlast gaat bezorgen, Veiliger is dan nu, ja zelfs minder geluidsgehinderde vierkante kilometers natuur oplevert!

Zo is de Bilt tegen, ondanks dat er minder huizen geluidshinder zullen krijgen. Wie het nog kan volgen mag het zeggen.

Wie corrigeert deze volksvertegenwoordigers?

Je zou bijna aanraden om niet meer op GL te stemmen...

Wim van Oudhesuden
Loosdrecht

Naschrift redactie:

GL Hilversum mist het punt waarom de startbaan gedraaid moet worden volledig. Men schrijft: "Alleen gaat het ons te ver als voor het woongenot van enkelen uit een buurgemeente.... etc."

Het draaien en verharden van de baan wordt niet gedaan om het woongenot van enkele Wijdemeerders te verhogen, zoals GL volkomen ten onrechte suggereert op haar website.

Het wordt wel gedaan om 550 woningen op Ter Sype te kunnen bouwen waarvan 30% voor Hilversummers zal zijn.

Dat GL Hilversum opkomt voor de belangen van de inwoners van Hilversum Zuid is haar goed recht. Maar dan moeten wel de juiste argumenten gebruikt worden. Met stemmingmakerij als "het woongenot van enkelen uit een buurgemeente" is de discussie niet gediend.

Het argument moet dan (volgens de eigen website) zijn: "Wij zijn tegen woningbouw op Ter Sype, omdat Hilversum Zuid meer geuidsoverlast krijgt als daarvoor de startbaan gedraaid en verhard wordt." Pas dan wordt de discussie weer zuiver gevoerd.

De GL stelling dat Hilversum al zoveel bouwt dat er geen behoefte aan meer woningen zo zijn voor Hilversummers lijkt ons niet houdbaar, gezien de regionale woonvisies etc. Voor Wijdemeerders geldt zeker niet, dat er genoeg gebouwd wordt. Er is een grote gedwongen uitstroom van jongeren naar elders.

Voor g edeputeerde Albert Moens, wethouder Nelleke Schenkkan en fractievoorzitter Hilbrand Korver ligt er een mooie taak om dat allemaal even helder te gaan uitleggen aan hun actievoerende Hilversumse partijgenoten.

Redactie WWK

bron
ing. brief /WWK
foto
---
auteur
ing. brief/
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 2