WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ouderentocht Kortenhoef
Kortenhoef, wo 12 september 2007

De senioren van Kortenhoef gingen weer voor de achtenvijftigste keer een dagje uit dankzij een bijdrage van de inwoners van Kortenhoef.

ingezonden bericht

Traditionele Ouderentocht Kortenhoef

Dinsdag 11 september was het weer zover, de senioren van Kortenhoef gingen weer voor de 58e keer een dagje uit dankzij een bijdrage van de inwoners van Kortenhoef, en de traditionele rollen snoep die elk jaar weer worden geschonken door Super de Boer.

Deze keer vertrokken twee bussen met ca. 100 man om half negen richting Akersloot voor een heerlijk kopje koffie met een lekker stuk gebak wat eenieder zich goed deed smaken. Na deze onderbreking gingen ze via een mooie route naar Den Helder waar we werden ingescheept op de veerboot die hen overbracht naar Texel. Door de korte overtocht mochten de mensen niet uit de bus wat te veel tijd zou kosten, maar om de tijd te breken werd er heerlijke kaas en worst uitgereikt die door de AH (Landwaart) geschonken was.

Bij aankomst op Texel stonden twee gidsen klaar om ons alles te vertellen en rond te leiden over het eiland en om half een kwamen we aan bij hotel de Pelikaan voor de lunch wat ook weer voortreffelijk was om daarna weer de tocht over het eiland te vervolgen. In de Koog kregen ze nog ruim een half uur om even te winkelen of en ijsje te snoepen, maar de val was wel op het Texelse schaap dat ook door verschillende is aangekocht.

Na de pauze werd de tocht vervolgd langs het strand waar de mensen nog een glimp van de zee konden zien en zo was de overtocht weer om vier uur. Op de boot werd nog even een lekkere krentenbol uitgedeeld die hadden we weer van bakkerij Sturkenboom gekregen maar ook Super de Boer (Kempers) had wat voor de dorstig mens gegeven. Voor een ieder een pakje drinken en zo verliep de tijd weer snel bij de oversteek en gingen we richting huiswaarts. Ook de DA (Verbruggen) had onze senioren bedacht met voor ieder een verfrissingsdoekje wat heerlijk gebruikt werd voor de kleffe handjes in de bus.

Om zes uur werden we verwelkomd bij de Drie Dorpen voor een heerlijk afscheidsdiner met vooraf een borreltje. Ook hier werd door De Driedorpen een gift gegeven voor de start van volgend jaar. Tegen half negen gingen alle gasten na een geslaagde dag weer met de bus huiswaarts.

Namens het comité worden alle Kortenhoevers bedankt voor hun gulle gaven en in het bijzonder de gulle gevers voor hun versnapering e.d die aan deze dag een fijn tintje gaven. Wij hopen volgend jaar weer zo'n dag te organiseren.

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 2