WIJDEMEERSE WEBKRANT
Haverkamp: Tunnel A6-A9
Nederhorst den Berg , wo 5 september 2007

Het Bergse Tweede Kamerlid, Maarten Haverkamp (CDA), vindt dat de A6 en de A9 met een tunnel langs het Naardermeer verbonden moeten worden.


Maarten Haverkamp (CDA)

Het was even stil rond de verbinding van de A6 met de A9, waartegen veel Weespers samen met Natuurmonumenten heftig protesteerden. Maarten Haverkamp, uit Nederhorst den Berg, oud CDA-raadslid van Wijdemeren, ziet dat anders, aldus de G&E van vandaag. Hij heeft liever een tunnel langs het Naardermeer, dan duizenden auto's meer, dwars door Amsterdam-Zuidoost, door de achtertuin van de bewoners daar.

Als gekozen wordt voor de verbinding via de A1 en de Gaasperdammerweg, dan komen daar tussen de 75.000 en 100.000 auto's per dag bij, midden in een gebied waar 25.000 mensen wonen. Haverkamp vindt dat dat niet uit te leggen is. Ook is hij bevreesd dat de A1 jaren last zal hebben van wegopbrekingen en werkzaamheden.

Haverkamp pleit voor nieuw onderzoek en een heroverweging van het besluit dat vlak voor de verkiezingen werd genomen, om geen tunnel aan te leggen. De PvdA is kritisch over het voorstel van Haverkamp, de CU wacht even de reactie van de minister af. Morgen wordt er in de Kamer over gesproken.

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
17 gr.
windkr. 4