WIJDEMEERSE WEBKRANT
Behoud Ziekenhuis Hilversum
Wijdemeren, za 27 oktober 2007

De PvdA en de SP in Hilversum zijn een actie gestart om de plannen van Tergooi Ziekenhuizen te stoppen. Hilversum moet een compleet ziekenhuis blijven vinden zij.

Tergooi Ziekenhuizen, de combinatie van Ziekenhuis Hilversum en Ziekenhuis Gooi Noord, wil Gooi Noord (Blaricum) omvormen tot de plaats waar patiënten langer opgenomen worden en Hilversum gebruiken voor dagbehandelingen en poliklinische hulp. Dat besluit werd al geruime tijd geleden bekendgemaakt. Een reactie op dit besluit heeft verrassend lang op zich laten wachten. Het is niet bekend of de Wijdemeerse politiek in deze kwestie een standpunt heeft ingenomen. In de Wijdemeerse raad is het nooit aan de orde geweest voorzover wij weten. In het persbericht staat dat de huisartsenpost in Hilversum moet blijven. Wij weten voor 100% zeker dat die al enige jaren in Gooi Noord zit. (Overigens, behoorlijk ver van Wijdemeren, zeker met het OV.) red. WWK

persbericht

HANDEN AF VAN ONS ZIEKENHUIS!
PvdA en SP gezamenlijk in actie voor het behoud van
Ziekenhuis Hilversum

De PvdA en de SP gaan samen actievoeren om Ziekenhuis Hilversum te behouden.

Beide partijen zijn van mening dat een gemeente van 83.000 inwoners en omliggende plaatsen als Hollandsche Rading, Baarn. Lage Vuursche en Wijdemeren niet zonder een huisartensenpost, eerste hulp en ziekenhuis kunnen.

Verschillende lokale afdelingen van beide politieke partijen zullen aan de actie meedoen. Zowel de PvdA als de SP hebben in de gemeenteraad al meerdere keren aandacht gevraagd voor de desastreuze plannen van het Bestuur van Tergooi Ziekenhuizen om de vestigingen in Hilversum en Blaricum samen te voegen. Als gevolg van die samenvoeging zal in Hilversum niet alleen het ziekenhuisdeel verdwijnen, ook de eerste hulp post zal worden gesloten.

In Hilversum wonen relatief veel ouderen, voor hen is reizen vaak een lastige opgave, Niet alleen ontstaan er zo problemen rond hun eigen gezondheid, ook het bezoeken van zieke kennissen, vrienden en familie wordt op die manier voor de Hilversumse ouderen onmogelijk. “Een ziekenhuis sluiten in een gemeente waar steeds meer ouderen komen is niet alleen dom, het is gewoon onbehoorlijk” aldus SP fractievoorzitter John van Otterloo. PvdA fractievoorzitter Hans Haselager zegt : “Het kan niet waar zijn dat Hilversum met zijn 83.000 inwoners geen ziekenhuis heeft”

Ziekenhuis Hilversum speelt ook een belangrijke rol in de verstrekking van zorg in veel plaatsen om ons heen, zoals Baarn, Hollandsche Rading, Lage Vuursche, Loosdrecht en ‘s-Graveland. Voor die groepen is het ziekenhuis in Blaricum nog veel lastiger bereikbaar. Ook hier worden de ouderen, die vaak geen eigen vervoer hebben, extra getroffen.

In totaal worden er ruim 125.000 mensen gewoon in de steek gelaten. Zowel PvdA als SP vinden dat onaanvaardbaar. De komende weken zullen er op verschillende plaatsen, waaronder natuurlijk in en bij het ziekenhuis, allerlei acties worden georganiseerd. Op de eerste plaats gaan beide partijen proberen zoveel mogelijk handtekeningen op te halen om het bestuur van Tergooi Ziekenhuizen op andere gedachten te brengen. Ook op de website van beide partijen kan de actie vanaf vandaag worden gesteund.

Op zaterdag 3 november zal de eerste grote actie in Hilversum plaatsvinden. PvdA en SP zullen dan op allerlei plekken in Hilversum, zoals bij het ziekenhuis en op de markt, handtekeningen ophalen. In de dagen erna zullen tienduizenden folders en handtekeningenkaarten huis-aan-huis worden verspreid onder de inwoners van Hilversum, Lage Vuursche, Baarn, Hollandsche Rading en Wijdemeren.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 2