WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kappen in Ankeveen
Ankeveen, do 11 oktober 2007

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers om mee te helpen in de Ankeveense Plassen. Daar moeten bomen gekapt worden op de legakkers.

persbericht

Vrijwilligerswerk bij de Ankeveense Plassen

Op zeven zaterdagen van 9.30 tot 15.30 uur wordt er door een groepje vrijwilligers in de Ankeveense plassen gewerkt. De eerste datum is 27 oktober.

Het werk bestaat vooral uit het wegzagen van boompjes en struiken op legakkers en in rietlanden. Het is belangrijk om de legakkers in stand te houden. Wanneer de bomen te hoog worden bestaat de kans dat ze omwaaien en kan een deel van een legakker in het water verdwijnen Ook voor de moerasvogels is het belangrijk dat er een open gebied blijft bestaan. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om, samen met anderen, de handen uit de mouwen te steken.

Per boot

Het Ankeveense plassengebied is een waterrijk gebied en we vertrekken dan ook met een boot. We verzamelen bij de Dammerkade in Ankeveen. Parkeergelegenheid is aanwezig op het grote parkeerterrein bij de sportvelden. We vertrekken om 9.30 uur en zijn om ongeveer 15.30 uur weer aan de wal. De data zijn: 27 oktober, 24 november, 22 december, 26 januari, 23 februari en 22 maart. Natuurmonumenten zorgt voor laarzen, handschoenen, gereedschap, soep, koffie en thee. Wel zelf brood meenemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Schouten, email: schouten.vanderbaan at planet.nl of bellen naar 0654295204.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2