WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen bagger in Mijnden
Wijdemerens, do 29 november 2007

In Loenen is onrust ontstaan over plannen om bagger in de Mijndense polder te storten. Dat zal echter niet gebeuren, aldus Wijdemeren.

Wethouder Joseph Toonen van Loenen kwam onlangs terug uit een vergadering van LTO (boerenorganisatie) met het bericht dat er voor het verdiepen van de Loosdrechtse plassen bagger gestort zou worden in de polder Mijnden op Loenens grondgebied. Daarover ontstond onrust onder de Loenenaren.

In de G&E verklaart hoofd communicatie van Wijdemeren, Frank Ratelband, dat er geen baggerslib gestort zal worden in de polder Mijnden. Noch in de plannen van de provincie, noch in het alternatieve plan van Wijdemeren om de Loosdrechtse plassen te verdiepen komt het storten van baggerslib voor.

Er zal zand gezogen worden dat afgevoerd wordt via een persleiding naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Door het afzuigen van het zand zal het baggerslib naar de nieuwe verlaagde bodem zakken.


Boze Loenenaren photoshopten deze impressie van de persleiding over de Vecht.

Met de plannen voor de persleiding is Loenen ook niet blij. Daar werd eerder ook al tegen geprotesteerd. In een brief aan de provincie Noord-Holland werd door het college van Loenen bezwaar gemaakt tegen de aanleg van de persleiding. De provincie heeft dat bezwaar toegevoegd aan de andere bezwaren om ze later in een procedure te behandelen.

Dossier Verdiepingenplan

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4