WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kinderboekenweekgeschenk 2008
's-Graveland, vr 9 november 2007

Het Kinderboekenweekgeschenk 2008 wordt geschreven door Hans Hagen uit 's-Graveland. Hij vindt het een eervolle opdracht.

De CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlands Boek) vroeg de 's-Gravelandse kinderboekenschrijver Hans Hagen (52) om het Kinderboekenweekgeschenk voor volgend jaar te schrijven. Hagen, geboren en getogen in 's-Graveland, heeft samen met zijn vrouw Monique al een aardig aantal bekroonde kinderboeken geschreven, zoals "Daar komt de tijger", "Het Paardenboek" , "Jij bent de liefste" en "Banaan". In 2004 won hij de Gouden Griffel met zijn boek "De dans van de drummers".

Het boekenweekgeschenk moet nog geschreven worden. Hagen heeft al wel wat ideëen in zijn hoofd, maar het moet nog een boek worden. Op 1 juni volgend jaar moet de tekst klaar zijn, want dan moet hij die inleveren om gedrukt te worden. De oplage zal ruim 400.000 worden.

Direct nadat bekend werd dat Hagen gevraagd was om het geschenk te schrijven werd hij van allerlei kanten benaderd. Door journalisten van kranten, radio en tv en door boekwinkels die hem graag in hun winkel willen ontvangen om zijn boek te signeren.

Het thema van de Kinderboekenweek 2008 zal poëzie zijn. Het boek van Hagen hoeft niet aan te sluiten op dat thema. Hij is daar vrij in.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
4 gr.
windkr. 7