WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kunstbezit Uitgedund
's-Graveland, ma 26 maart 2007

De Stichting Kunstbezit 's-Graveland moet de collectie afslanken en houdt daarom op 14 en 15 april een verkooptentoonstelling.

persbericht

Bestuur van de "Stichting Kunstbezit 's-Graveland" moet haar collectie afslanken

Verkoopexpositie van de kunstwerken op zaterdag 14 en zondag 15 april a.s..

Het opgaan van de voormalige gemeente 's-Graveland in de nieuwe gemeente Wijdemeren, heeft ook voor het bestuur van de "Stichting Kunstbezit 's-Graveland" belangrijke gevolgen gehad voor het beheer van haar collectie schilderijen. In het gemeentehuis van Wijdemeren moest in de eerste plaats een representatieve plek worden gevonden voor de meest waardevolle kunstwerken. Nadat dit gerealiseerd was werd vervolgens het ambtelijk personeel in de gelegenheid gesteld om uit de resterende kunstwerken een keuze te maken voor aan de wand van hun werkkamer. Naast het feit dat het stichtingsbestuur ook deze opdracht naar tevredenheid kon oplossen, moest er in het gebouw ook een eigen depotruimte worden gezocht voor de resterende stukken uit de collectie.

De genoemde fusie had echter ook tot gevolg dat het bestuur van de "Stichting Kunstbezit 's-Graveland" het beheer kreeg over de schilderijen die in het bezit waren geweest van de voormalige gemeenten Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Tenslotte is het stichtingsbestuur er de laatste jaren ook in geslaagd om een paar fraaie schilderijen aan te kopen, passend in de doelstelling van de collectie. Ook deze aanwinsten moesten in het gemeentehuis een representatieve plek krijgen. Die hele gang van zaken heeft uiteindelijk tot gevolg gehad dat een flink aantal kunstwerken noodgedwongen moet worden opgeslagen in de daartoe beschikbaar gestelde depotruimte. Het gemis aan een eigen, ruime en representatieve doorlopende expositieruimte, naast de beschikbare financiele middelen voor het noodzakelijke onderhoud en niet in de laatste plaats de gewenste verdere opbouw van de collectie, noopt het stichtingsbestuur tot het nemen van maatregelen.

Het afslanken van de huidige collectie via een verkoopexpositie

Bij het kritisch beoordelen van de gehele collectie en dit in het licht van de doelstelling, vastgelegd in statuten van de stichting, is er een zorgvuldige keuze gemaakt welke kunstwerken in aanmerking komen om in de verkoop te doen.

Nu die keuze is gemaakt, organiseert het bestuur van de "Stichting Kunstbezit 's-Graveland" een bijzonder gevarieerde verkoopexpositie van een groot aantal kunstwerken van zowel bekende als onbekende kunstenaars, als ook van amateur schilders.

Naast de geselecteerde kunstwerken voor de verkoopexpositie, worden er ook een aantal antieke schilderijlijsten te koop aangeboden. De verkoopexpositie vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 april a.s. van 11.00 tot 17.00 uur in het voormalige atelier van Flip Hamers, gelegen in de tuin van het pand Kortenhoefsedijk nr. 132, te Kortenhoef.. Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan deze expositie, noteert u deze data dan even in uw agenda. Van harte aanbevolen.

Stichting Kunstbezit 's-Graveland

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
17 gr.
windkr. 5