WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wonderlijke Reacties
Loosdrecht, vr 2 maart 2007

Tineke Franssen las de Zijlijn met het Wijdemeerse stemadvies. Daarna ging zij zelf op onderzoek. Tot haar eigen verrassing kwam zij bij het CDA uit.

ingezonden brief

Beste redactie,

Geprikkeld door de laatste Zijlijn ben ik op zoek gegaan naar de programma's van de verschillende partijen die aanstaande woensdag om onze gunst dingen. Ook ik had geen idee op wie ik dit keer wilde stemmen.

De opvattingen over de aanwijzing van Gedeputeerde Staten voor de Loosdrechtse Plassen is voor mij maatgevend. Maar in geen enkel programma wordt hier een woord aan gewijd.

Op gerichte vragen per mail kreeg ik de meest wonderlijke reacties. Van: wie denkt u wel dat ik ben, ik ben de fractie niet (de secretaris van de Kamercentrale VVD Haarlem ) tot een herhaling van de vaagheden uit het verkiezingsprogramma (Christen Unie) tot helemaal geen reactie.

En om nou op een kandidaat uit de regio te stemmen, domweg om Wijdemeren een stem in de Staten van Noord-Holland te geven, daar voel ik ook niets voor. Want heeft u mevrouw Rinske Kruisinga gezien en gehoord bij heikele Wijdemeerse kwesties? En zou dat dan de komende 4 jaren wel het geval zijn? Ik heb zo mijn twijfels. Wel aan de wijn met de heren Colijn en Beemsterboer - waar op zich natuurlijk niets mis mee is - maar dan ook op de barricaden als er in Wijdemeren gedoe is.

Ik gaf mezelf nog één kans. Het lijsttrekkersdebat over de toekomst van water afgelopen maandag in Amsterdam in de Rode Hoed. Ik heb er niet één regionale kandidaat gezien, terwijl we in Wijdemeren toch water zat hebben.
Na afloop van het debat heb ik een aantal lijsttrekkers gesproken. Allereerst de Volendammer Jaap Bond, de nr. 1 van het CDA. Tot mijn grote opluchting blijkt de CDA-fractie tegen de aanwijzing van Albert Moens te zijn. Hij heeft hiervoor in mijn ogen heel zinnige argumenten.Jaap Bond, de lijsttrekker van het CDA, afgelopen
woensdag in De Oude Herberg bij het CDA in Nederhorst den Berg

De nr. 1 van de VVD, de heer Ton Hooijmaijers, niet. Op basis van een aantal, vooral dure, onderzoeken en de toezegging van Boskalis dat men de helft van de kosten van het project op zich zal nemen, is de VVD wel voor een aanwijzing. Wijdemeren moet niet zeuren! De heer Bond kreeg vervolgens de volle laag omdat hij niet in de pas wilde lopen met het college van GS en dus met zijn eigen gedeputeerde, mevrouw Rinske Kruisinga. Van dualisme wil hij niets weten.

De SP liet mij weten dat als de aanwijzing na de verkiezingen terugkomt, het goed is de situatie opnieuw te beschouwen gezien het gegeven dat de provincie en Wijdemeren samen in het Plassenschap gaan zitten. Dat klinkt ook niet onredelijk.

Door de nieuwe wet Ruimtelijke Ordening krijgt het college van GS volgend jaar ruimere bevoegdheden tot aanwijzingen. De heer Hooijmaijers heeft tijdens het debat aangekondigd dat hij niet zal aarzelen daar ruimhartig gebruik van te maken. Protesten zoals tegen de bouwplannen aan de Voorstraat kunnen dan zomaar van tafel geveegd worden. Ik moet er niet aan denken. Door zo'n club wil ik niet vertegenwoordigd worden. En of je dan op de nr. 1 van de VVD stemt of op de nummer laatst, dan bepaalt in de praktijk toch de invloed van nr. 1 het stemgedrag van de hele fractie.

Nee, ik ben van mijn geloof gevallen. Mijn stem gaat woensdag naar de nr. 1 van het CDA, de heer Jaap Bond. Wat mij betreft een aanrader!

Tineke Franssen
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 3