WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vragen over Antoniusbouw
Kortenhoef, ma 28 mei 2007

Edward Smallenburg stelt een aantal vragen bij de omtwikkelingen op het Antoniusterrein en het tekenen met de omwonenden.

ingezonden brief

Wat ik mis in het geheel van deze ontwikkeling is de rol van de projectontwikkelaar, die natuurlijk het grootste belang heeft bij grote bouw, want dan wordt er het meeste verdiend.

Vragen!

Is er een projectontwikkelaar in zicht?
En als dit zo is, wat is de verhouding dezer met de gemeente?
Is een projectontwikkelaar betrokken bij de "samentekening-spraak" omwonenenden?
Geeft de architect slechts panklare oplossingen of is flexibiliteit mee te veranderen met de wensen van de omwonenenden?
Is de architect een objectieve partij of heeft hij connecties met projectontwikkelaar(s)?

Het blijkt uit recente berichtgeving dat gemeenten vaak in de tang zitten van projectontwikkelaars en door wetgeving zelfs gedwongen zijn met deze in zee te gaan.

Ik hoop dat de gemeente nu eens werkelijk in staat zal zijn om de wensen en verlangens van de omwonenden, die tenslotte het meest gebaat zijn bij een acceptabele uitkomst, te laten bepalen en niet alsmaar, onder de vlag van financiele gevolgen, toch een lijn volgt tegen de wensstroom in.

Het gevolg zal zijn, als dit laatste gebeurd, dat "burgers" sterker het gevoel krijgen, dat er toch niet naar hen geluisterd wordt en de samentekening-spraak als een overbodige, geldverspillende, poppenkast ervaren wordt.

Edward Smallenburg
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 3