WIJDEMEERSE WEBKRANT
Toelichting van Doedom
's-Graveland, zo 27 mei 2007

In een ingezonden brief geeft Doedom eenuitgebreide toelichting op een aantal kwesties rond Doedom van de afgelopen weken.

(Het aftellen van de reacties inzake de randweg is begonnen. Nog 2 reacties te gaan. red. WWK)

ingezonden brief

Geachte lezer,

Graag willen wij via dit bericht een aantal zaken rechtzetten, corrigeren en/of verduidelijken. Gezien de berichten op de Wijdemeerse Webkrant en op de Doedom.com site lijkt ons dit noodzakelijk.

Allereerst maken wij een excuus aan Rik Jungmann van de Wijdemeerse Webkrant. Het is geenszins onze bedoeling geweest de betrouwbaarheid van Rik en/of de WWK ter discussie te stellen. Het viel ons op dat er op een bewuste avond in korte tijd opvallend veel gestemd werd tegen het plan van de randweg. Daar is door ons te snel op gereageerd. Er was een plausibele verklaring voor het hoge aantal tegenstemmers . Die reactie van ons was niet nodig geweest. Wij zullen daar in de toekomst zorgvuldiger mee omgaan. Nogmaals willen wij benadrukken dat we geen moment Rik Jungmann hebben gezien als mogelijke oorzaak van die opvallende stemverhouding.

Het bericht van de heer de Gruijter (van 'weesverstandig') is door ons geweerd van de website omdat hij daarin expliciet reclame maakt voor zijn eigen website. Dat doen wij ook niet op zijn website. Dit hebben wij via de mail ook keurig aan hem gemeld.

Als doedom.com team hebben wij nooit de intentie gehad om mensen te beschadigen. We proberen het netjes te houden hoewel ook wij wel eens een misser maken. Eén keer hebben wij bewust iemand persoonlijk aangevallen. Dat was het verhaaltje over Putter (Co de Kloet). In dat verhaal hebben wij trouwens direct geschreven dat dit niet onze manier van werken is. Wij gaan eventuele misstappen niet ontkennen maar als we dat afzetten tegen alle persoonlijke aanvallen op Mario Wouters dan valt dat volledig in het niet.

Daarnaast vinden wij dat doedom.com heel duidelijk is waarom wij de randweg als ideale oplossing zien. We hebben daar herhaaldelijk argumenten voor aangedragen. Daar is niet iedereen het mee eens en dat is logisch. Niet iedereen heeft dezelfde denkwijze. Er komen veel op en aanmerkingen. Wij zijn helaas niet in staat om op alle opmerkingen te reageren. Het ontbreekt ons soms gewoonweg aan tijd. We moeten dus selectief zijn. Met name op plannen die al eens uitgevoerd zijn reageren we niet. Daarnaast hopen we dat de mensen op elkaar reageren en niet afhankelijk worden van doedom.com Wel reageren we zoveel mogelijk op feitelijke onwaarheden of gekleurde voorstelling van zaken. Zoals bijvoorbeeld de aantijging dat de Herenweggers een snelweg door de achtertuin krijgen. Dat weerleggen wij door de feiten te noemen. De weg komt op 800 meter achter de Herenweg en zal door bomen en struiken niet waarneembaar zijn. Dat wil niet zeggen dat ze er dan geen last van hebben maar het klinkt wel anders als "we krijgen een weg door onze achtertuin"

Het doel van www.doedom.com was aandacht krijgen voor de verkeersproblematiek in de dorpen. (Wat overigens prima is gelukt.) Zoals bij iemand met een slecht functionerend hart soms een bypass wordt aangelegd zo hebben wij bij deze verkeersproblemen gedacht aan een randweg. Zo gauw wij de overtuiging hebben dat een ander een beter idee heeft met hetzelfde effect voor de "gezondheid" van de dorpen dan zijn wij de eerste die de bedenker zullen feliciteren. Zover is het echter nog niet. Nog steeds staan we 100% achter ons plan en gaan er alles aan doen om de verkeersproblematiek continue in de belangstelling te houden.

Binnenkort hoort u meer van ons.

Het Doedom.com team

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. Brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 3