WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over het Tekort
Kortenhoef, do 10 mei 2007

Putter, oud wethouder van Financiën van de gemeente Wijdemeren, windt zich op over het tekort op de begroting. En vraagt om reacties van anderen.

ingezonden bericht

In het pak genaaid

Bent u wel eens in het pak genaaid. Hoe dan ook, nu bent u aan de beurt. U bent er ingeluisd, voor de gek gehouden, met mooie woorden gelijmd. De verbijsterende financiële gegevens van de gemeente Wijdemeren duiden daarop. Wat is er in hemelsnaam aan de hand? Zelden is een faillissement zo emotieloos aangekondigd.

In 2006 is de begroting met meer dan anderhalf miljoen euro overschreden. In 2007 zijn er nu al tonnen extra tekort. Daarna blijft Wijdemeren de opvolgende jaren dik in de min.

En dat na al die fraaie woorden. Vol vertrouwen verder. Een hechte club van CDA, PvdA, VVD en Groen Links zouden het voor Wijdemeren wel even klaren. Nu blijkt dit verbond trekken te vertonen van een criminele organisatie, die het geld van de burgers er op een ongegeneerde wijze doorheen jaagt. En die nu al te kennen heeft gegeven zo door te willen gaan, omdat uw OZB nog wel met twintig procent omhoog kan.

Het is een te grof schandaal om het bij kritiek alleen te laten. Er moet worden opgetreden. In de eerste plaats zal de verantwoordelijke wethouder bij taxicentrale Souverijn een enkele reis naar huis moeten boeken. En als hij dat niet vrijwillig doet, dan moet de gemeente die taxi maar betalen, dat kan er nog net van af. Dit deficit (nadelig saldo) tast de geloofwaardigheid van de man te zeer aan. Daarna zal de gemeenteraad zich eens moeten bezinnen op de coalitie, die dit onheil over ons afriep.

Het beroerde is dat de gepubliceerde begrotingscijfers ook nog eens onbetrouwbaar zijn, omdat er nogal wat optimisme is ingeboekt. Het zal waarschijnlijk nog wel erger worden.

Mijn vertrouwen in de gemeenteraad is niet bijster groot, maar als de behandeling van deze cijfers in de raadsvergadering zonder gevolgen blijft, dan weten we dat we onze volksvertegenwoordiging definitief kunnen afschrijven. Dan is er tegen wanbeleid geen kruid meer gewassen. Dan staan we met z'n allen machteloos aan den kant, in de steek gelaten door een elite, die het geen moer kan schelen.

Het is overigens een veeg teken dat ik elders niks hoor. Waar blijven de Cor Kosters, de Robby Israëls, de Rik Jungmanns. Waar blijven de commentaren van de plaatselijke bladen die zich erop beroemen zo onafhankelijk en kritisch te zijn.

Overigens gaat in Nederhorst den Berg het gerucht, dan burgemeester Don Bijl regelmatig wordt aangetroffen op zijn terras, peinzend boven Vondels Gysbrecht zachtjes, herhalende de slotregel:

"Vaer wel myn Aemsterland; verwacht een andren heer."

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 5