WIJDEMEERSE WEBKRANT
Economiebeleid op gang
Wijdemeren, do 10 mei 2007

Het beleid van de gemeente Wijdemeren op het gebied van economie, recreatie en toerisme (ERT) komt goed op gang schrijft de gemeente in een persbericht.

persbericht

Beleid economie, recreatie en toerisme op gang

Het beleid van de gemeente Wijdemeren op het gebied van economie, recreatie en toerisme (ERT) komt goed op gang.

Dit beleid dient als basis voor het aanvragen van subsidies die op hun beurt dienen als financiering voor nieuwe projecten in de gemeente. Beleidsvorming en uitvoering van projecten vinden, waar mogelijk, plaats in samenwerking met lokale ondernemers. Het structurele en incidentele overleg dat hiervoor tussen gemeente en ondernemers(verenigingen) plaatsvindt functioneert uitstekend.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een tussentijdse evaluatie van het ERT beleid van de gemeente, 'de Voortgangsrapportage 2006, Economische Zaken, Recreatie en Toerisme', die door het college van B&W werd behandeld.

De gemeente heeft op basis van ERT beleid voor 650.000 euro bij Provincie en Gewest aan subsidies aangevraagd. Deze subsidies moeten een aantal belangrijke projecten mogelijk maken. Voorbeelden zijn onder andere de aanleg van de 2e Heulverbinding, aanleg van een recreatief wandelpad door de Zodden en van een recreatieplaats aan het water bij de Rietschans aan de Nieuw Loosdrechtsedijk. Ook wordt onderzocht of er in Wijdemeren een groot watersportfestival kan worden georganiseerd.

De voortgangsrapportage wordt op 13 juni ter kennisname aangeboden aan de Commissie Ruimte en Economie

De voortgangsrapportage is te downloaden op www.wijdemeren.nl. Zoek in het digitaal loket op: nota economie, recreatie en toerisme.

(Wij zochten voor u om de link te plaatsen, maar vonden de nota niet. Zodra wij hem wel weten linken wij door. red. WWK)

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 5