WIJDEMEERSE WEBKRANT
Actie voor Randweg
Wijdemeren, wo 9 mei 2007

Op het doedom.com forum wordt nog steeds hevig gediscussiëerd over de wenselijkheid om een randweg aan te leggen. Mario Wouters gaat handtekeningen verzamelen.

Op het forum doedom.com wordt nog steeds hevig gedebatteerd over nut en noodzaak om een randweg door de polder aan te leggen, om zo het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland te ontlasten. Op dit moment zijn er in totaal 304 reacties gekomen.


De kruising bij de Klapbrug (Noordereinde).

Moderator

Het gaat er af en toe heftig toe. Soms ontspoort het gesprek, soms raakt het helemaal van het onderwerp af, een enkele keer onstaat er een licht scheldpartijtje, zoals dat op ieder open forum altijd gebeurt. Mario Wouters, de initiatiefnemer, komt dan als moderator tussenbeide om het gesprek terug te brengen op de randweg. Een paar keer verwijten de deelnemers hem censuur of manipulatie als hij bijdragen verwijdert of hergroepeert. (Het lot van iedere moderator van een forum.)

Politiek

Vanuit de politiek is alleen René Voigt (DBW) actief op het forum. Hij deed daar de toezegging om het onderwerp op de politieke agenda te krijgen. In de raad van 19 april deed hij die belofte gestand. Overigens schrijft hij dat hij niet erg gelukkig is met de vele bijdragen die anoniem en onder schuilnamen op het forum geplaatst worden, waardoor niet is na te gaan wie de reactie plaatst en hoe serieus die te nemen is. In het najaar zal over het onderwerp in de raad gesproken worden. In de raad van april sprak Kees Bosdijk (PvdA) zijn waardering uit voor het initiatief, zonder er overigens inhoudelijkal iets over te kunnen zeggen. Putter heeft zich op het forum niet populair gemaakt door zijn column van 13 april, waarin hij een randweg afwees.

Vanwege het grote aantal reacties en de veelsoortigheid daarvan is het lastig om er conclusies uit te trekken. Toch kan de voorzichtige conclusie getrokken worden, dat een meerderheid van de forumleden voorstander is van een randweg. De tegenstanders vinden over het algemeen dat de polder ongerept en de natuur beschermd moet blijven.

Actie

Mario Wouters gaat komende zaterdag de braderie in 's-Graveland benutten om handtekeningen voor de randweg te verzamelen. Hij heeft een kraam gehuurd en gaat flyers uitdelen. De handtekeningen wil hij later in de vorm van een petitie aan de gemeenteraad aanbieden om druk te zetten op het debat over een randweg.

Op zijn forum schrijft hij vandaag:

"Aan allen

Zoals iedereen vandaag in de plaatselijke bladen (WWW, de Brug e.d.) kan lezen zal Mario Wouters a.s. zaterdag op de jaarmarkt met een DOEDOM-kraam aanwezig zijn om het plan mbt de toe te lichten. Tevens zal Mario u vragen uw handtekening te zetten. Deze handtekeningen wil hij de gemeente overhandigen om het verkeersprobleem met voorrang op de politiek agenda te krijgen. Het gaat dus niet alleen om de (wat wij nog steeds een fantastische oplossing vinden) maar om het algemene probleem. Wel vinden we dat er onderzoek moet komen naar deze randweg.
Wij willen iedereen die ook van mening is dat er wat moet gebeuren uitdrukkelijk verzoeken Mario te bezoeken in zijn kraam en een handtekening te plaatsen.
Eindelijk is er iemand die zijn nek uitsteekt en zijn plannen door wil zetten. Niet een ballonnetje oplaten maar daadwerkelijk aktie. Dat heeft u de afgelopen tijd gemerkt, dat gaat u zaterdag op de Jaarmarkt zien en daar gaan we de komende tijd mee door. Nu is de tijd om uw steun te geven. Nu kan er wellicht iets gebeuren. Help ons, help Mario maar bovenal help de dorpen. Wij rekenen op uw steun.

Het Doedom.com team"

Tijd voor een poll

(update 9-5-2007, 14.15)

Op de homepage van de WWK hebben wij een poll gezet. U kunt daar stemmen tot en met 31 mei. U kunt ook hieronder uw stem uitbrengen.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 3