WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hek om eigen terrein?
Oud Loosdrecht, za 5 mei 2007

Aan de Zodde in Loosdrecht staat regelmatig een politieauto te controleren op snelheid. Die staat daar op privéterrein zonder hek erom.

Ernst Kasteleijn, eigenaar van het Volvomuseum en oud-raadslid voor de VVD, signaleerde op 17 april een autootje dat met draaiende motor op zijn terrein achteruit in de bosjes was geparkeerd. Het bleek een snelheidscontrole te zijn.

Gisteren had Ernst Kasteleijn voor de tweede keer een aanvaring met de controlerende politieagent die hem geërgerd maar joviaal tutoyeerde. Hij schrijft de WWK:

"Net terugkomend van een bezoekje aan een klant op 3 mei om 12.30 merkte ik een autootje op dat half op mijn terrein en half in het struweel naast mijn
pand op de Zodde stond.

Het bleek wederom te gaan om een politieauto "in burger" die op mijn terrein en sneaky verstopt in het mooie struweel met draaiende motor argeloze hardrijders verbaliseert. Op mijn vriendelijk verzoek mijn terrein te verlaten kreeg ik de repliek: het is openbaar terrein, want er staat geen hek omheen. Ik blijf staan! Als "je" kan bewijzen dat het jouw terrein is zal ik de auto verplaatsen.

Kort daarna kwam er één van onze trouwe klanten die zijn auto niet mocht parkeren op mijn terrein!

Nadat mijn klant weg was heb ik de agent om uitleg gevraagd die daarop
reageerde met "je moet niet zo zeuren".

Ik kan veel hebben, maar de grens is nu toch wel overschreden. Ik overweeg
een klacht in te dienen bij mijnheer zijn superieur."

bron
WWK
foto
E. Kasteleijn
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 4