WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: De Super-ozb komt
Wijdemeren, ma 4 juni 2007

Putter, oud-wethouder Co de Kloet, zat aan zijn radio gekluisterd toen wethouder Wim Lorjé een motie van afkeuring tegen zich hoorde indienen.

ingezonden bericht

E-motie-loos

Eens heerste er de oertijd waarin ons regionale dagblad uitvoerig verslag deed van de raadsvergaderingen en er niet voor terugdeinsde zo nu en dan een mening te laten blijken.

Dat was de tijd dat de regionale journalistiek in hoog aanzien stond en er reikhalzend naar de krant werd uitgekeken de dag na de vergadering.

Vaarwel oertijd, politiek op de vierkante meter is niet meer van belang in de ogen van de krantenmakers.

Perfect hierop aansluitend is de lamlendigheid van de Wijdemeerse gemeenteraad. Wie de beraadslagingen deze week volgde kan tot geen andere conclusie komen dan dat besluiteloosheid en eindeloos gezever de boventoon voerden. Dat gold in hoofdzaak de collegepartijen en de werkelijk genante beantwoording van de wethouder van financiën, die het ook nog eens bestond de fractie van Groen Links op ongekende wijze te schofferen.

Een motie van afkeuring werd verworpen. Praktisch alle partijen waren het met de inhoud eens, maar ja, iemand merkte op dat het college de steunende raadsfracties aardig in de tang hebben en dat bleek ook. Ze stemden tegen.

Het heeft er de schijn van dat bijna niemand de ernst van de situatie onderkent Als het zo doorgaat stevenen we op een door Gert Zagt van DBL aangekondigde super OZB verhoging af en zijn het de bewoners die voor dit financieel wanbeheer de tol moeten betalen. Want wanbeheer is het, dat kun je rustig stellen. Onvoldoende budgetbeheer, een raad die veel te laat wordt geïnformeerd en uitgaven die niet door raadsbesluiten zijn gedekt, het is nog al wat.

Je vraagt je af wat er nog meer moet gebeuren voordat een wethouder zijn onbeleid wordt aangerekend. Zelfs René Voigt van DBW, die overigens verre boven de rest uitsteekt en het debat steeds meer domineert, dorst een motie van wantrouwen niet aan en hield het met zijn motie van afkeuring vriendelijk. Het voordeel van de twijfel heet dat.

Er werden veel onderzoeken aangekondigd en er zullen ook weer heel wat notities verschijnen daar kunt u van op aan. Van uitstel komt afstel, het zal niets opleveren. Hier en daar een paar duizend euro besparing maar een fundamentele ingreep zit er niet in. Daarvoor ontbreekt de moed en naar ik vrees ook de kennis.

Vol vertrouwen verder

Beloofd is beloofd!

Op naar de SUPER OZB VERHOGING.

Putter
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
licht bewolkt
24 gr.
windkr. 3