WIJDEMEERSE WEBKRANT
De naam AROS is terug
Wijdemeren, za 13 januari 2007

De naam AROS lijkt terug te keren in de lokale omroep van Wijdemeren. Wie naar de website van Radio Wijdemeren gaat komt op AROSmedia.

AROS

Ruim twintig jaar geleden voerde Kortenhoever Andries Oranje actie om te komen tot de oprichting van een lokale omroep in 's-Graveland. Dat lukte. Onder de naam Algemene Radio Omroep S-Graveland ging de AROS van start. Er werd veel gebakkeleid over de subsidie aan de AROS. Een kwartje per inwoner. Avonden lang sprak de raad erover. De omroep maakte furore met de verkiezingsavonden en het zondagse programma Uit Het Kraaiennest. Vijfhonderd zondagen (bijna tien jaar) maakte Hans Ververs Uit het Kraaiennest, waar levendig werd gedebatteerd. Namen als Hans Ververs, Stef Mulder, Joop Glijn en vele, vele anderen zullen voor altijd verbonden blijven aan de AROS. Ook waren er soms conflicten zoals in 1999.

Herindeling

In de aanloop naar de herindeling sloeg de AROS haar vleugels uit . De naam werd Radio Wijdemeren. Na enige tijd werd ook Loosdrecht door Casema aangesloten op Radio Wijdemeren.

Wie vandaag op de website van Radio Wijdemeren kijkt wordt doorgelinkt naar een site in een nieuw domein. Dat domein heet AROSmediagroep. Radio Wijdemeren is ondergebracht in het subdomein radio.arosmediagroep.nl.

AROS is terug

Zowaar, de naam AROS is weer terug! Het domein AROSmedia is bij SIDN geregistreerd op naam van Stefan Troost, de programmaleider van Radio Wijdemeren. Stefan Troost is voorzitter bij de lokale radio van Loenen, Vechtstreek FM. Ook van die omroep is de website ondergebracht in het domein van de AROSmediagroep, in het subdomein vechtstreekfm.arosmediagroep.nl.

Het lijkt erop dat de fusie van Wijdemeren en Loenen op radiogebied al een heel eind verder gevorderd is dan de gemeentelijke.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief