WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter krijgt Antwoord
Kortenhoef, zo 25 februari 2007

Putter schreef dat hij de bijdragen van Robby Israel in de WWK miste. Dat liet Robby zich geen tweemaal zeggen. Hier is zijn bijdrage.

ingezonden brief

Geachte redactie,

"Ik mis hem." Die bijna wanhopige maar tevens hartverwarmende uitroep van Putter kan natuurlijk niet onbeantwoord blijven.

Allereerst, beste Putter, veel dank voor uw vriendelijke woorden. Gedurende de jaren van mijn voorzitterschap van de VVD afdeling Wijdemeren heb ik inderdaad getracht aanwezig te zijn, zowel in de raadszaal als ook op de WWK.

Ik had gehoopt een kleine bijdrage te kunnen leveren aan onze (na twintig jaar mag ik dit wel zeggen) geliefde dorpen. Mijn streven was steeds de discussies inhoudelijker, zakelijker, zuiverder te maken. Dit is niet gelukt.

Nog steeds zweeft (de schijn van) belangenverstrengeling door de raad en het college en de dames en heren politici zijn nog steeds in de eerste plaats bezig de eigen glorie te promoten. In hun opportunistisch gedrag op de kleine Wijdemeerse vierkante millimeter hebben zij zowel de proporties als ook hun opdracht uit het oog verloren.

Zij beginnen vanaf de eerste dag na de verkiezingen hun herverkiezing als ultieme politieke doel te beschouwen. (Ik maak hier een kleine uitzondering voor de heren van Waveren en Voigt, die natuurlijk ook herkozen willen worden maar ondertussen wel vaak inhoudelijk bezig zijn.) Van de grote partijen CDA, PvdA en mijn eigen VVD zie ik weinig inspirerende acties ten bate van de burger.

Over het optreden van Michiel van Balen als commissievoorzitter kan ik niet oordelen omdat ik hem niet in actie heb gezien. Wel lijkt het me dat zijn optreden nooit zo misselijk kan zijn als de maatregel van de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal, die onlangs een kamerlid het woord ontnam omdat hij meningen uitte die haar niet welgevallig waren. Met dit soort voorbeelden wordt het natuurlijk nooit wat in onze bescheiden gemeenteraad.

Tot slot, beste Putter, gewaardeerde overbuur, de volgende keer dat je me mist steek je gewoon de dijk over en kom je een borrel drinken. We kunnen dan samen lamenteren hoe wij het allemaal beter zouden doen.

Met vriendelijke groet,

Robby Israel
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zware regen
6 gr.
windkr. 5