WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over Michiel
Wijdemeren, vr 23 februari 2007

Putter verbaast zich over de acties van commissievoorzitter Michiel van Balen. En! Hij mist Robby Israel en diens pennevruchten.

ingezonden bericht

Michiel

Merkwaardig hoe weinig mensen bij ons in de buurt zich geroepen voelen om zitting te nemen in de provinciale staten van Noord-Holland. Wijdemeren bijvoorbeeld, levert één kandidaat, Sieta Vermeulen-Franssen, 34ste op de lijst van de VVD, woonachtig in Nederhorst den Berg. Veel kans maakt ze volgens mij niet, maar desalniettemin zal de plaatselijke VVD elite zich inspannen om stemmen voor haar te winnen. Tot die elite, want raadslid, behoort tegenwoordig ook Michiel van Balen, die bezig is een dubieuze reputatie op te bouwen. Misschien dat het binnen de VVD kring mogelijk is, als Sieta uit beeld is verdwenen, de aandacht eens op hem te richten.

Aanvankelijk hadden we hem redelijk hoog zitten. Hij oogde als een nieuw, fris talent, dat mogelijkerwijze in staat zou zijn, de VVD fractie kleur en energie te geven. Maar niets is minder waar. Michiel van Balen is niet alleen een grote teleurstelling, de manier waarop hij zich gedraagt is een raadslid, laat staan een VVD raadslid , laat helemaal staan een commissievoorzitter, onwaardig

Een vorige keer schreef ik over een incident dat zich voordeed met raadslid Jaap van Waveren, die op een onbehoorlijke wijze door hem werd bejegend.

Deze week was het opnieuw raak tijdens een hoorzitting voor een bestemmingsplan, waar hij - weer als voorzitter - fervente pogingen ondernam om de vergadering besloten te verklaren, geheel in strijd met regelgeving en gebruik. In de chaos die volgde probeerden men hem aan het verstand te brengen dat hij mis zat, werden er vervolgens mensen kwaad, verlieten sommigen de zaal, kortom, vele elementen voor een komische act, maar niet om te lachen, waren aanwezig.

Ik weet niet wat Michiel van Balen bezielt, maar ik weet wel dat raadsleden zich mateloos aan hem ergeren. En terecht. Want er kan en mag heel wat in het bestuurscircuit gebeuren, maar je moet natuurlijk niet als een eigenwijze nieuwkomer wild om je heen slaan zonder ook maar enig respect voor je collega's te tonen.

En nu ik het toch over de VVD heb, waar is Robby Israël eigenlijk gebleven? Hij schreef altijd van die interessante brieven, en hij was veel in de raadzaal aanwezig om zijn VVD fractie fluisterend bij staan. Regelmatig verschenen zijn pennenvruchten in de belangrijkste nieuwsbron, die Wijdemeren tegenwoordig rijk is, de Wijdemeerse Webkrant (Léés die krant)

Maar rondom Robby Israël is het stil geworden.

Ik mis hem.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3