WIJDEMEERSE WEBKRANT
Uitlaatservice is Succes
Kortenhoef, za 24 februari 2007

Vorig jaar maakte Mireille Mazzavillani uit Kortenhoef van haar hobby haar werk. Zij begon een hondenuitlaatservice. Haar bedrijf heeft nu vier sterren.

Eind september vorig jaar begon Mireille Mazzavillani met haar hondenuitlaatservice onder de naam Cani Allegri. Nu, bijna een half jaar verder, blijkt dat zij met haar dienst voorziet in een behoefte.


Mireille Mazzavaillani met haar eigen hond Gina.

Certificering door HUS

De afgelopen maanden heeft zij hard gewerkt om verbeteringen aan te brengen. Haar doel was om zich aan te sluiten bij HUS Nederland. HUS Nederland is een belangenvereniging voor hondenuitlaatservices. Mireille wilde zich aansluiten bij HUS omdat die organisatie eisen stelt aan de aangesloten bedrijven. Een aangesloten bedrijf kan sterren halen voor de geleverde kwaliteit en de beschikbare faciliteiten. Door zich aan te sluiten bij HUS wil Mireille Mazzavillani zich onderscheiden van niet aangesloten uitlaatservices. Na controle door HUS kreeg zij vier van de vijf maximaal haalbare sterren toegekend, waarmee zij zeer goed gecertificeerd is. Zij werkt verder aan het halen van de vijfde ster.

HUS stelt hoge eisen op het gebied van veiligheid en transport van de honden en aan de vakbekwaamheid van de persoon die de honden uitlaat. In de auto van Cani Allegri zijn een vijftal benches ingebouwd, zodat de honden die het niet zo leuk vinden in een kleine ruimte, apart in een bench gezet kunnen worden waardoor ze zich veiliger voelen.

Cursussen

Daarnaast heeft Mireille een aantal cursussen gevolgd, die verplicht zijn voor de certificering door HUS. Daaronder roedelgedrag en rassenkennis. Momenteel volgt zij de opleiding e.h.b.o. voor dieren bij de dierenbescherming.

Onlangs is zij met een nieuwe dienst begonnen. Dierenverzorging aan huis. Deze service is bedoeld voor mensen die op vakantie gaan en hun huisdier liever niet naar een pension brengen. Met name geldt dat voor katten en konijnen. Veel dieren vinden het prettiger om in hun eigen omgeving te blijven waardoor zij minder stress hebben. De dieren worden thuis verzorgd (bakken verschonen, eten en drinken geven). Bij deze service verzorgt zij ook de post en de planten.

Alle informatie over de uitlaatservice is te vinden op www.cani-allegri.nl.

bron
WWK
foto
M. Mazzavillani
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 5