WIJDEMEERSE WEBKRANT
SV 's-Graveland
's-Graveland, wo 14 februari 2007

Gisteren sprak de commissie MZ over de kleedruimte van voetbalvereniging SV 's-Graveland. Er wordt een offerte aangevraagd.

Er zijn van die dossiers die jaren en jaren terug blijven komen in de lokale politiek. Net als in een soapserie kun je rustig even niet opletten en er later weer instappen zonder dat je iets gemist hebt. De restauratie c.q. nieuwbouw van de kleedruimte van de SV 's-Graveland is zo'n dossier. De kleedruimte wordt gehuurd van de gemeente.

Opknappen of nieuwbouw?

De kleedruimte is slecht. Dat was eind jaren negentig al zo en dat is nog zo. De gemeente 's-Graveland wilde er geld voor uittrekken, maar dat kwam er niet van. Na de herindeling in 2002 verdween de discussie op de achtergrond. Af en toe laaide hij op, maar meestal was het stil. Wel werd door de gemeente berekend dat het gebouw voor 275.000 euro opgeknapt zou moetn kunnen worden. Dat geld werd dan ook gereserveerd. De voetbalvereniging wil echter geen renovatie, maar stuurt aan op nieuwbouw, die 570.000 euro zou gaan kosten. Wat de echte kosten zullen zijn van renovatie of nieuwbouw is echter onduidelijk omdat er geen offerte bij een aannemer is opgevraagd. Omdat de gemeente en de SV er samen niet uitkwamen stond het onderwerp gisteren op de agenda van de commissie Maatschappelijke Zaken.

Gedeelde accommodatie

In de commissie hield wethouder Wim Lorjé de commissieleden voor dat er ook gedacht moet worden aan een fusie van de Loosdrechtse en de 's-Gravelandse voetbalclub. Of althans, het gebruik van één accomodatie door beide clubs om de kosten te drukken en het rendement uit de investeringen te vergroten. Toen de commissie niet meeging in die gedachte verweet hij de raad gebrek aan visie.

In meerderheid wilde de commissie de eigenheid van de beide clubs handhaven op de plek waar die nu zitten. Esther Luijer (CDA) stelde voor om weer eens te kijken naar privatisering van de SV 's-Graveland met het verstrekken van een bruidsschat voor de kleedruimte. Een oud plan dat weer van stal gehaald werd. Suze Offerhaus (GL) wilde helemaal geen geld aan de kleedruimte besteden.

Offerte voor nieuwbouw

De overige commissieleden vroegen eerst duidelijkheid over het bedrag dat nodig is voor nieuwbouw voor een verder besluit daarover genomen kan worden. Na wat tegenstribbelen van het college werd toegezegd dat er offerte aangevraagd zal worden om die duidelijkheid te verschaffen, waarna verder gediscussieerd zal worden.

Wordt vervolgd.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
6 gr.
windkr. 3