WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nescio Lezing
Kortenhoef, zo 11 februari 2007

Op zondag 18 februari a.s. is er weer een Nescio-lezing annex koffieconcert in het oude Kerkje van Kortenhoef.

ingezonden bericht

Nescio Lezing 18 februari

Op zondag 18 februari a.s. is er weer een NESCIO-LEZING annex KOFFIECONCERT in het oude Kerkje van Kortenhoef. De Oecumenische Streekgemeente heeft dit jaar als thema "Het gelaat" en belicht dat onderwerp vanuit verschillende gezichtspunten.

Zo behandelde Jan Keij reeds "Het gelaat bij Levinas", Peter van Dael "Het doek van Veronica", Ad Zuiderent "Het gelaat in de Poëzie" en Wessel Stoker de vraag : "Is schoonheid belangrijk voor de Chr. Religie ?".

Nu : "Het gelaat/maskers bij de Expressionisten" door Drs. Sophie van Steenderen . Sophie van Steenderen ( 1976) hoopt ons in woord en beeld mee te nemen door deze boeiende periode in de schilderkunst. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de UvA met als specialisatie Moderne Kunst . Haar afstudeeronderwerp was de Franse Impressionist Gustave Caillebotte. Na haar doctoraalexamen volgde Sophie nog een postdoctorale lerarenopleiding. Momenteel verzorgt ze als freelance kunsthistorica cursussen, lezingen en rondleidingen.

Ze kan zéér boeiend vertellen en hoopt ons mee te nemen door de wereld van de Expressionisten.

Het muzikale gedeelte van deze morgen wordt verzorgd door Edward Maatjes . Hij zal voor ons de cyclus spelen van Moussorgsky genaamd "De schilderijententoonstelling". Dit omvangrijke werk is een eerbetoon aan een overleden vriend en schilder (Hartmann) en schetst een breed palet aan personen, situaties en gebeurtenissen met verwijzingen naar de Russische folklore. Het is afwisselend majestueus, introvert, opgewonden, humoristisch en tragisch. Overal bespeur je de peilloze diepten van de Russische ziel !

Edward Maatjes is sinds jaar en dag actief als organist en pianist, solistisch, of samen met anderen ( viool, fluit). Zijn pianostudie heeft hij gevolgd bij o.a. Peter Cramer en Ben Smits.

Het belooft een weer een heel mooie bijzondere morgen te worden, van harte aanbevolen !!

Datum : zondag 18 februari
Plaats : Het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Aanvang : 11.00 uur
Toegang : € 5,00, kinderen : gratis

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
lichte regen
6 gr.
windkr. 5