WIJDEMEERSE WEBKRANT
Darters tegen de Postbodes
's-Graveland, zo 11 februari 2007

Met de twee thuiswedstrijden, afgelopen week, kon de dartsvereniging zich al bijna op gaan maken voor een feestje.

ingezonden bericht

Bijna feestje in het Wapen van Kortenhoef

Met de twee thuiswedstrijden afgelopen week kon de dartsvereniging zich al bijna op gaan maken voor een feestje. Woensdag speelde het tweede tegen de postbodes oftewel TPG uit Hilversum.

Bats opende zeer zwak, de scores waren een enkele beurt daargelaten ver beneden zijn kunnen en in no time had hij met 0-2 verloren. Brian liet zien dat we echt wel goed kunnen darten in Kortenhoef. Hij won zijn partij met worpen van 100 en 140 met 2-0 Herman 2 speelde ijzersterk, met 180 en 125 was er voor zijn opponente niet tegen te spelen. Via een finish van 80 won ook Herman met 2-0. Berrie was ook goed op dreef, scores van 100 en 120, af en toe wat moeite met de dubbels, maar toch een meesterlijke 2-0 zege. De koppels waren ook niet echt spannend. De eerste wedstrijd gooide Bats bij achterstand 3 maal in de tripple 18, een score van 162, waarna Berrie het punt voor de neus van de oponenten kon wegkapen. Ook de leg erna was een koekie voor Bats en Berrie. Herman en Brian hadden de wedstrijd erna ook weinig problemen, vooral door de 123 en 140 van Herman. Net als de eerste koppels wonnen zij met 2-0. Bats en Berrie speelden de derde koppels weer en na 11 legs op rij gewonnen te hebben (ook de eerste van dit koppel was voor het thuisteam), wisten de TPG-ers eindelijk weer eens een leg te pakken. In de laatste leg gooide bats Bij achterstand 121 waarna Berrie de set binnenhaalde. Het koppel is nog steeds ongeslagen. Herman en PeKa eindigden de koppels. De eerste leg ging verloren omdat PeKa nog warm moest draaien en het bij Herman ook even wat minder ging. De tweede leg liet Herman met een 140-er zien dat we het wel degelijk kunnen en de leg kwam geheel op zijn conto. PeKa had wat goed te maken en in de derde leg gooide hij achtereenvolgens 95, 83 en de finish van 68 ging via dubbel 20 gevolgd door dubbel 14 ook naar hem.

De bierronde (van 1001 naar 0) ging met grote overmacht naar het Wapen, ze stonden op het eind een kleine 400 punten voor. Wederom een mooie 8-1 zege, jammer van dat ene punt, dat hadden ze anders op FXero in kunnen lopen die nog steeds eerste staat. Komende dinsdag moeten de Kortenhoevers echter naar FXero in Nijkerk toe en daar zal dan beslist worden welk team het sterkst is. Het nog ongeslagen WVK 2 of FXero dat de uitwedstrijd in Kortenhoef eerder dit jaar met 5-4 verloor. Jammer is dat de wedstrijd al zo vroeg in het jaar is, met nog een ronde of 10 te gaan had dit een mooie finale geweest. Het eerste mocht een dag later tegen Kanzi (Kanaalzicht uit Utrecht). De punten zijn bij het eerste hard nodig daar zij zijn bijgehaald door FUUK 4. Zij delen nu de eerste plaats. Herman 1 won soepel met scores van 118 en 125. 2-0 was de setstand. Menno wist geen 100 score te gooien maar toch won hij ook met 2-0. Jeroen verloor zijn eerste leg maar na 100 en 140 won hij zowel de tweede als de derde. Rene won weer met 2-0, hij raakte onder andere de 100. Wel kwam hij een keer op madhouse te staan maar ook de dubbel 1 bleek niet onoverkomelijk. Herman en Rene begonnen de koppels met het checken van dubbel 8, de tweede leg werd door Rene met een score van 130 op tops gezet waarna Herman deze weer binnenhaalde. Menno en Jeroen speelden de tweede koppelswedstrijd en een redelijk goede wedstrijd was genoeg om met 2-0 te winnen. De derde wedstrijd wisten Herman en Rene ook weer met 2-0 te winnen, Herman checkte madhouse en 43. Menno en Jeroen gooiden de laatste koppels wedstrijd, die ging al beter als de tweede. Scores van 140 en een check van 60 door Menno zorgden voor de voorsprong, in de tweede leg checkte Menno 29. Ook de bierronde ging naar het Wapen van Kortenhoef 1, zo was de 9-0 een mooie eindstand. Jammer dat Bats de eerste wedstrijd niet scherp was anders hadden we de hoogste score met 2 teams gehad, reden voor een mooi feestje.

Zondag de 11e februari is er weer een toernooi in het wapen, er wordt vroeg in de middag gestart.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
lichte regen
6 gr.
windkr. 5