WIJDEMEERSE WEBKRANT
Weer rechtszaak Dode Eind
Kortenhoef, wo 22 augustus 2007

Aan het Dode Eind is weer een rechtszaak aangespannen over een klein stukje grond. De vaststellingsovereenkomst was toch niet waterdicht.

Het is al jaren hommeles aan het Dode Eind in Kortenhoef. De ene na de andere rechtszaak werd aangespannen. Tegen elkaar en tegen de gemeente. Onder flinke pressie van de gemeente werd in 2004 een vaststellingsovereenkomst gesloten tussen alle betrokken partijen, waarmee de rust zou moeten weerkeren. Er volgde nog een periode waarin de puntjes op de i werden gezet, waarna het stil werd.

Weer rechtszaak

In de WWW van vandaag staat een groot stuk van Herman Stuijver, waarin deze schrijft dat er toch weer een rechtszaak door buurman T. van der Heijden is aangespannen tegen Henk en Bert de Kloet. Het gaat om een stukje grond van veertien bij vier meter dat door Van der Heijden opgeëist wordt. Het stuk grond werd niet genoemd in de vaststellingsovereenkomst van drie jaar geleden.

Oude kwestie

Henk de Kloet stelt dat het gaat om een kwestie uit 1988 Volgens hem had Van der Heijden toen een stukje water, dat van De Kloet was, ingedamd en er land van gemaakt. De gebroeders De Kloet hebben dat toen zo gelaten en met Van der Heijden afgesproken dat het stukje land later zodanig geruild zou worden dat beide partijen er voordeel aan zouden hebben. "En nu eist meneer dat een illegaal stuk land, omdat het verjaard zou zijn, om niet aan hem wordt overgedragen." De Kloet kan aantonen met documenten dat het omstreden stukje grond toen van zijn familie was.

Houdt het nooit op?

De broers De Kloet dachten dat ze eindelijk van alle rechtszaken af zouden zijn. Bert de Kloet verdenkt de buurman van pure pesterij. Volgens Henk had de vaststellingsovereenkomst, die goedgekeurd werd door de gemeenteraad, een streep moeten zetten onder al het juridische getouwtrek in de buurt. "Houdt het dan nooit op?" : verzucht Henk de Kloet, die zich al weer voorbereidt op de rechtszaak op 29 augustus.

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 5