WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nesciolezing/koffieconcert
Kortenhoef, wo 25 april 2007

Op 20 mei wordt in het Oude Kerkje in Kortenhoef een Nesciolezing gegeven door Corrie van Egmond. Thema: "In het aangezicht van de dood".

persbericht

Oecumenische Streekgemeente Kortenhoef
Oude Kerkje aan de Dijk

Zondag 20 mei Nesciolezing/koffieconcert.

Lezing door Corrie van Egmond :
“In het aangezicht van de dood “.

Een speurtocht naar protestantse rouwrituelen van 1600 tot heden, waarbij de mogelijkheden en de grenzen van een traditie in beeld worden gebracht.
Aan de hand van historische gegevens worden verschillende rouwrituelen toegelicht, waarbij de keuze van het individu , het belang van de gemeenschap en de invloed van de kerk hierbij naar voren zullen komen. Een speurtocht met verrassende uitkomsten !!!

Corrie van Egmond is werkzaam als pastoraal medewerkster in Utrecht en bij de OSG in Kortenhoef. In 2006 rondde zij haar studie theologie af met een doctoraalscriptie rond dit thema.

De lezing wordt muzikaal omlijst door :
Barbara Strijbos - fluit en Marian Bolt - piano.

Zij brengen de volgende werken ten gehore :

  • F. Devienne (1759-1803) Concerto no. 8 in G, allegro, adagio, tempo di polonaise
  • S. Karg-Elert (1877-1933) Sinfonische Kanzone
  • C. Widor (1845-1937) Suite, moderato, scherzo, romance, final.

Barbara Strijbos (23 jaar) groeide op in Venlo en kreeg les op de muziekschool bij Marloes Berden en Rob Bruil. Het hoogtepunt in die tijd was het concertje voor Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven bij de opening van het Limburgs museum. Na de vooropleiding aan het Maastrichts Conservatorium werd ze aangenomen aan het conservatorium in Utrecht en kreeg ze les bij Nine Sligter. Inmiddels geeft ze geeft ze les in Leiden, Zeist en Nieuwkoop. En is ze in Juli 2006 met het NJHO op tournee geweest naar Letland.
Op dit moment zit ze in haar vierde jaar (examenjaar) van het conservatorium en krijgt ze les van Aldo Baerten.

Marian Bolt studeerde piano en schoolmuziek bij respectievelijk Herman Uhlhorn en Herm van der Heijden in Utrecht. Nog voor haar afstuderen als Uitvoerend Musicus werd zij in 1982 benoemd tot docente aan het Utrechts Conservatorium.
Naast recitals door heel Europa met verschillende partners waaronder Viktor Liberman, Trio Klavino, het Nederlands Pianisten Kwartet en Lorre Lynn Trytten, maakte zij radio-,TV- en CD-opnames.
Marian Bolt is een veelgevraagd repetitor en coach voor koren, solisten en dirigenten en begeleidde talloze proefspelen en concoursen.
Als free-lance pianiste speelde zij in onder meer de radio-orkesten, het NedPho en het Residentie-Orkest.

Plaats : Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 Kortenhoef
Aanvang : 11.00 uur
Toegang : € 5,00 kinderen gratis.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
25 gr.
windkr. 1