WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oppepper voor Loosdrecht
Wijdemeren, wo 4 april 2007

Met een watersportfestival willen ondernemers uit Loosdrecht samen met de gemeente de watersportplaats een flinke oppepper geven.

Ruim vijftig ondernemers kwamen vorige week op het gemeentehuis om over de plannen te spreken. Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Wim Lorjé (economische zaken), de Kamer van Koophandel, de VVV en de HISWA. Dat was vandaag te lezen in de G&E.


Wethouder Wim Lorjé (VVD, economische zaken)

Loosdrecht heeft 't (weer)

De wethouder is ervan overtuigd dat de naam Loosdrecht nog altijd betekenis heeft, al is die naamsbekendheid de afgelopen twintig jaar flink getaand. Door Loosdrecht te stimuleren hoopt hij dat ook 's-Graveland en Nederhorst den Berg, de andere delen van Wijdemeren, daar een positieve stimulans in het toerisme van ondervinden. 's-Graveland bijvoorbeeld met kanoën door de 's-Gravelandse Vaart en Nederhorst met duiken in de Spiegelplas. Lorjé zou het evenement graag al volgend jaar georganiseerd zien, maar hij denkt dat dat misschien wat te snel is. Het festival moet staan als een huis en moet een regionale uitstraling krijgen, of misschien zelfs landelijk, aldus de wethouder. Na de grote bijeenkomst wordt nu in kleiner comité verder gewerkt aan de plannen. Over twee maanden denkt Lorjé met de eerste grote lijnen klaar te zijn.

Kleinschalige voorzieningen

Wijdemeren wil trouwens ook op andere vlakken het toerisme tegemoet komen. Meerdere keren is het gemeentebestuur benaderd door inwoners die iets kleinschaligs wilden beginnen als bed and breakfast, kamperen bij de boer of overnachten voor trekkers. Omdat die activiteiten in strijd waren met bestemmingsplannen werden ze niet toegestaan. Het college gaat onderzoeken of er voor dit soort situaties toch oplossingen zijn te vinden. Dit om ook op dat vlak het toerisme naar Wijdemeren te stimuleren.

Horecanota

Deze week komt het college ook met een nota over de horeca. Daarin wordt bepleit dat café's en restaurants meer armslag krijgen. Lorjé denkt dat de grens van de horeca mogelijkheden in Wijdemeren zeker niet bereikt is. Integendeel. Wel denkt hij dat er mogelijk anderssoortige voorzieningen bij komen als bed and breakfast.

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 5