Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Chemisch depot gaat dicht

Kortenhoef, 28 september 2006

Op de gemeentewerf van 's-Graveland, in Kortenhoef, was het laatste depot voor klein gevaarlijk afval. Het gaat binnenkort dicht.

Ooit hadden de drie kernen van Wijdemeren ieder zo'n depot. Eerder werden de depots van Nederhorst den Berg en Loosdrecht al gesloten. Dat leidde niet tot een verhoogd bezoek aan het depot in Kortenhoef. De afgelopen tijd kwam er één bezoeker per dag om wat af te geven. Daarmee is het een hele dure voorziening concludeerde een commissie die daar onderzoek naar deed. En dus gaat het depot dicht.

Dit soort afval kan dan nog ingeleverd worden bij de chemokar en op de grote scheidingsstations van de GAD.

Een bijkomend voordeel van de sluiting is, dat er voor de komende verbouwing van de gemeentewerf nu geen milieuvergunning nodig is, die een vertraging van een half jaar zou geven.

Er is een financiëel nadeel van achtduizend euro, een toelage van het gewest, die vervalt. Omdat er echter geen kosten meer zijn voor het depot, is het netto nadeel echter maar vierduizend euro.

Informatie over de chemokar en de scheidingsstations is te vinden op de website van de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD).

Het betreft hier een voorstel van het college waaraan de raad nog haar goedkeuring moet geven.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 18º Naar volgende bericht