Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Afvalinfopunt

Wijdemeren, 12 mei 2006

De Chemokar is exit. Het Afvalinfopunt is er voor in de plaats gekomen. Wethouder Nelleke Schenkkan leverde gisteren als eerste een spuitbusje in.

In de Gooi- en Eemlander staat vandaag een artikel van Casper van den Broek over de vernieuwing die de GAD heeft ingevoerd. Het Afvalinfopunt is een inleverpunt voor klein chemisch afval. Het Punt krijgt achttien vaste plekken in de regio, waar het een dagdeel, ochtend of middag, blijft staan. Bij het Afvalinfopunt (mooi scrabblewoord...) zijn ook brochures en folders van de GAD te krijgen.

Wethouder Nelleke Schenkkan (GL) is blij met het nieuwe initiatief. Zij wil er flink tegenaan, aldus de G&E. De wethouder wil de verengingen nog meer ondersteunen bij het ophalen van oud papier. Het "Afvalboekje voor Basisscholen" vindt zij een goed initiatief. "Het is een echte aanrader."

Raadselachtige foto

Bij het artikel in de G&E staat een foto waarop de wethouder een spuitbusje overhandigt aan een medewerker van het Afvalinfopunt. Het eerste Wijdemeerse spuitbusje uit Wijdemeren, dat wordt toevertrouwd aan de zorg van het GAD Afvalinfopunt.

Er is iets raars met die foto aan de hand. De wethouder kijkt breed lachend in de lens. Zij draagt een zomerjurkje met blote aremen en een blote hals. Op zich niet gek als het 25 graden is.

Maar....,

De GAD medewerker weet kennelijk dat de wethouder hier aankomt met een buitengemeen gevaarlijk en ontplofbaar spuitbusje. Hij heeft dan ook geen halve maatregelen genomen om zich tegen het Schenkkanbusje te beschermen. En dat, ondanks de hitte.

Hij draagt een enorme veiligheidsbril. Hij pakt het busje voorzichtig uit handen van de wethouder aan. Maar hij heeft zijn handen veiligheidshalve gehuld in zware handschoenen. Want zo'n gevaarlijke spuitbus pak je niet gewoon aan. Om zijn bescherming af te maken draagt hij een rode voorschoot van stevig materiaal. En hij houdt, heel verstandig, zijn mond dicht. Jw eet maar nooit. Het ding zou immers kunnen exploderen...

Leuk op de foto is, dat het jurkje en de veiligheidskleding van de Afvalpuntmedewerker dezelfde kleur rood hebben. Van gevaar!

Dat roept de volgende vraag op: Kwam Nelleke Schenkkan met een ontplofbare spuitbus aan? Waarom droeg zij dan geen veiligheidsbril, voorschoot en handschoenen in plaats van een luchtig zomertoiletje?

Of was het gewoon een leeg haarlakbusje....

Redactie WWK.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht