Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Putter: Gebroken beloften

Wijdemeren, 13 mei 2006

Putter schrijft dat het college niet doet wat het nog maar enkele weken geleden beloofde. Geld vloeit naar doelen waar het niet voor is. Niet kostendekkend dus.

Ingezonden Bericht

Putter

Willen wij belazerd worden? Nee, natuurlijk willen wij dat niet. En als je ons dan belazert, doe het dan zodat wij het niet merken. Maar dan moet je wel verdomde vroeg opstaan, want wij zijn niet van gisteren.

Bij het maken van de zogenaamde kadernota 2007, is het college van B en W wel heel erg laat opgestaan, Dat we daarin belazerd worden waar we bijstaan is onmiskenbaar het geval.

Géén belastingverhogingen en alleen maar kostendekkende tarieven en heffingen, lieten de collegepartijen vastleggen in het collegeakkoord en bij de eerste de beste gelegenheid wordt daar al de hand mee gelicht. Zo betrouwbaar zijn onze bestuurders!

Jaarlijks wordt een redelijk bedrag van de afvalstoffenheffing kwijtgescholden aan mensen die het niet kunnen betalen. Het gaat om ongeveer 60.000 euro. Het voorstel is nu om die 60.000 euro extra op te leggen aan de mensen die wel in staat zijn aan die verplichting te voldoen. Dat is een schandelijk voorstel, en bovendien een pure belastingverhoging. Kwijtschelding dient opgevangen te worden uit het sociale budget waar heel Wijdemeren aan bijdraagt en behoort geen belastingmaatregel te zijn. Solidariteit van lik-me-vestje, dat is het en als solidariteit als argument wordt gebruikt, dan zou dat buitengewoon ongepast zijn.

Een tweede voorstel is om de helft van de kosten van de straatvuilverwijdering in de rioolbelasting te stoppen. Hetgeen betekent dat de rioolbelasting met 90.000 euro omhooggaat. En dat is nog zotter voor woorden, want daarvoor draait dan een betrekkelijk kleine groep in de samenleving voor ons aller straatvuil op. Hoe verzin je het!

Ja, hoe verzin je het. Hoe belazer ik mijn burgers, les 1 en les 2. Wat staat ons nog meer te wachten? Het vernieuwen van lantarenpalen uit de hondenbelasting? Het wegenonderhoud uit de leges voor de rijbewijzen? Zo valt er van allerlei onzinnigs te bedenken. Zal de gemeenteraad op zijn strepen gaan staan en zijn uit de koers geraakte wethouders terugfluiten? Te vrezen valt van niet, want het zal wel weer van te voren met de collegepartijen bekokstoofd zijn en dan heeft de rest van de raad het nalijken.

Het grote belazeren is begonnen. Zo snel al. Een schaamteloze vertoning die duidelijk etaleert hoe CDA, VVD en Partij van de Arbeid tegen de Wijdemeerse burgers aankijken. O, ja, GroenLinks hoort er ook nog bij. Maar die hebben altijd al met oogkleppen op gelopen.

Putter


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht