SV 's Graveland-Hillegom 1-0

's-Graveland, 24 september 2006

's-Graveland won vandaag met 1 - 0 van Hillegom.

10 september:

's-Graveland - Pancratius 1-1; 1-0: 16. Paul Schouten; 1-1: 75. Marco Kroes. Scheidsrechter: R.J. Sanou. Toeschouwers: 180.

17 september

RKAVIC- s.v. 's Graveland 1-0 (0-0); 84. 1-0; Toeschouwers: 60

Ingezonden Bericht

45 Mark Schouten 1-0;
scheidsrechter C.J.W. Heilig;
toeschouwers 110.

's-Graveland behaalde een zwaarbevochten en bovenal waardevolle overwinning tegen Hillegom.

De eerste helft was het balbezit weliswaar in evenwicht, maar beide ploegen slaagden er niet de bal lang in eigen gelederen te houden. Het eerste wapenfeit was pas na 25 minuten een kegel van Marco Nieuwenhuis. Zijn schot met links was wel hard maar miste precisie om succesvol te zijn. Vlak voor rust was Hillegom dichtbij een voorsprong maar een kopbal belandde, gelukkig voor 's-Graveland op de lat. Het slotakkoord was uiteindelijk toch voor Michel Schouten en de zijnen. Na een verre ingooi van Peter van Willigenburg werd de afgelslagen bal door Marc Schouten met veel venijn in de touwen gejaagd:1-0

Na de rust dwong Hillegom de thuisploeg vooral tot verdedigen en dat gaat 's-Graveland goed af. Wanneer een spits van Hillegom toch gevaarlijk kon worden reageerde sluitpost Remco Kempers afdoende. Uiteindelijk waren de echte kansen voor de jonge equipe van Jan Verburgt. Roland Haselager had de doelman al uitgespeeld, maar de hoek waaruit hij schoot was te moeilijk om de wedstrijd te beslissen. Ook zijn broer Floris, ingevallen voor de moegestreden Robert Kuc, had de mogelijkheid om 's-Graveland op een geruststellende voorsprong te zetten, maar hij hield de spanning in de wedstrijd.. De laatste vijf minuten onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Heilig, was het daardoor voor 's-Graveland zaak geen risico te nemen en daarin slaagden de gastheren prima, zodat de eerste overwinning een feit werd.