Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Brandweerfeestje

Kortenhoef, 2 september 2006

Vanmorgen om half elf kreeg Pieter Benschop, de brandweercommandant van Wijdemeren, de sleutels van twee nieuwe voertuigen overhandigd.

Aan de oever van de Wijde Blik in Kortenhoef onder een zware grijze lucht en met een fris briesje vond vanmorgen de officiële ingebruikname plaats van een nieuwe barandweerauto en een nieuwe brandweerboot. Er werd met een drenkeling een demonstratie gegeven van de nieuwe boot. Burgemeester Don Bijl riep via de mobilofoon de brandweer op om uit te rukken toen de man overboord sloeg van een plezierjacht.


Man overboord, man overboord...

Uit jachtbaven De Nieuwe Zuwe kwam met grote snelheid, sirene, zwaailicht en brandspuiten aan, de nieuwe boot aan gevaren. De drenkeling bleek de symbolische sleutel in handen te hebben van de beide nieuwe voertuigen. Nadat de man op de wal was afgeleverd overhandigde burgemeester Don Bijl deze aan brandweercommandant Pieter Benschop.

Bijzondere Boot

In zijn toespraakje verklaarde Mercedesliefhebber Don Bijl dat hij blij was dat de nieuwe brandweerauto van "het goede merk" was. De boot is gebouwd door het 's-Gravelandse bedrijf MLV Alubouw. Bij het ontwerp is er nauw overleg geweest tussen de brandweer en de bouwer. Zo heeft de boot aan de voorzijde een klep die neergelaten kan worden om drenkeling gemakkelijk aan boord te sjorren. Ook is op de boot een pomp gemonteerd die bij bluswerk op of vanaf het water ingezet kan worden. De boot heeft een 60PK motor voorzien van een werkschroef om ook bij ruig weer goed te kunnen presteren. De boot biedt plaats aan een compleet duikteam van vijf man.

De Wijdemeerse brandweer beschikt over drie boten. In iedere voormalige kern één.

De ingebruikname werd door enkele college- en raadsleden bijgewoond. Ook waren er wat andere belangstellenden en familieleden van brandweerlieden.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Windstil 22 Naar volgende bericht