Putter over de OZB
Wijdemeren, 25 oktober 2006

Putter (Co de Kloet) haalt fel uit. Hij signaleert verwarring in de VVD gelederen. Vijf procent OZB verhoging wordt het, dat voorspelt hij.

Ingezonden Brief

De leugen regeert

“De leugen regeert”, oordeelde enige tijd geleden onze geliefde vorstin en ze doelde met die uitspraak op de kwaliteit van de journalistiek. Voor hetzelfde geld had ze kunnen verwijzen naar het bestuurlijk-politieke platform van Wijdemeren, waar de schaamteloze OZB leugen de gemoederen aardig bezig houdt. Soms wordt er in heftige bewoordingen op gereageerd en als je dat doet mag je een preek in ontvangst nemen omdat je “ het aanzien van de politiek” schaadt. De dominees zijn onder ons. Dat je de hele handel misleidt, tja daar heeft dominee het niet over. Misschien dat hij daar in een volgende preek eens een passage aan zou kunnen wijden. Zonder blikken of blozen je woord breken, nou jongens, daarmee wordt het aanzien van de politiek aardig opgekrikt! Daar zijn we het toch over eens, nietwaar.

In kringen van Dorpsbelangen gaat het gerucht, dat er met ons een truc wordt uitgehaald. Je vraagt 11% verhoging, de coalitie partijen lopen te hoop, vinden het veel te veel, maar nemen uiteindelijk genoegen met bijvoorbeeld 5%. En vervolgens beroepen ze zich erop dat ze de belangen van de burgers toch weer aardig hebben laten meewegen. Het is een overbekende truc, dat zeker, maar voorlopig blijft het bij een gerucht.

Pikant is de positie van de VVD. De grootste leugenaar van de leugenbrigade is natuurlijk wethouder Wim Lorjé, die rechtstreeks kan worden aangesproken op de OZB leugen. Bovendien heeft hij jarenlang het begrotingsbeleid van Wijdemeren bespot en gepoogd de toenmalige collegevoorstellen met een krachtige doch onbegrijpelijke tekst de grond in te boren. En nu, tronend op de wethouderszetel, is er van zijn vermetele theorieën niets meer over. Hij leutert maar weer een eind weg, maar nu precies de andere kant op. En dat is eigenlijk te gênant voor woorden.

In de VVD is er inmiddels nogal wat verwarring ontstaan. Er is een bestuurslid afgetreden, die de VVD wethouder aan zijn eens gegeven woord wil houden en zich, zoals hij zelf zegt, niet met kiezersbedrog wil inlaten. En ook in de raadsfractie voelt men zich buitengewoon ongelukkig met de situatie terwijl ex-prominenten zich ook niet onbetuigd laten. Ik wil maar zeggen, ook in eigen kring zet wethouder Wim Lorjé zijn vrienden aardig tegen elkaar op en zaait een schier dodelijke verwarring.

Wie neemt de VVD nu nog serieus? Wie neemt Wim Lorjé nog serieus? Over het algemeen is wethouders van dit kaliber geen lang politiek leven beschoren. Het wordt tijd dat de VVD eens grondig schoon schip maakt.

Putter

 

 

home
verder
terug
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
Ing. Brief
foto
---
auteur
Rik Jungmann