Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Vlieglawaai door stijgers

Wijdemeren, 10 oktober 2006

Ruud Bijlsma uit Kortenhoef reageert op de reactie van Wim van Oudheusden. Niet de dalers, maar de stijgers veroorzaken vlieglawaai.

Reactie

Leuk idee van Statenlid Wim van Oudheusden, maar helaas wel met een hoog "dode mus-gehalte". Want verreweg het meeste vliegtuiglawaai wordt niet veroorzaakt door de aanvliegende maar juist door de uitvliegende toestellen, die met vol motorvermogen klimmend naar kruishoogte over onze regio daveren.

Een belangrijke uitvliegroute loopt precies over Nederhorst den Berg, Ankeveen, Kortenhoef en 's-Graveland en gedurende bepaalde periodes, vaak vooral in de middag en de vooravond, denderen die uitvliegers met een frequentie van 1 per 3 à 4 minuten over ons heen. Het geluid van de ene is nog niet weggestorven of de volgende komt er al aan.

Zittend in de tuin is bij het overvliegen van oudere types 747 of DC-10 het voeren van een normaal gesprek niet meer mogelijk en zelfs binnenshuis, met ramen en deuren gesloten, moet ik dan de tv harder zetten om nog iets te kunnen verstaan. De mede door de heer Van Oudheusden ontwikkelde aanvliegprocedures zullen -als ze al ooit worden ingevoerd- daarvoor helaas geen enkele soelaas bieden!

Ruud Bijlsma
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil 17º Naar volgende bericht