Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Herfstvakantie bij Nat.Mon.

Wijdemeren, 1 oktober 2006

Natuurmonumenten organiseert activiteiten voor kinderen van vier tot twaalf jaar tijdens de herfstvakantie.

Persbericht

Herfstvakantie bij Natuurmonumenten

In de herfstvakantie van 23 t/m 29 oktober is het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland de hele week open! Gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar kunnen er terecht voor allerlei activiteiten. Reserveer op tijd voor de excursies, want er kan een beperkt aantal kinderen meedoen.

Herfst in het bos

Ga mee op zoek naar paddenstoelen, kastanjes, eikels en beukennootjes. De eekhoorn lust ze graag. Welke dieren eten nog meer van deze vruchten? Wie weet kom je ze wel tegen.
Op dinsdag 24 oktober van 14.00 tot 15.30 uur zijn gezinnen met kinderen van 6 tot 10 jaar welkom. Op donderdag 26 oktober van 14.00 tot 15.30 uur is er dezelfde excursie voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Reserveren is noodzakelijk! Kosten: € 3 voor leden van Natuurmonumenten en € 5 voor niet-leden.

Speurtochten

Kinderen ontdekken samen met hun ouders of grootouders de geheimen van de natuur. Hoe dieren wonen, hoe ze bewegen, wat ze eten en hoe ze zich gedragen. Je loopt een route door het bos, doet onderweg allerlei opdrachten en komt een heleboel natuurschatten tegen. Zo kun je op stap met speurtochten: ‘De geheime bewoner’, Feestspeuren of een kompastocht. Deze speurtochten kunt u afnemen bij de balie van het bezoekerscentrum. Een GPS-letterboxtocht kunt u het best van tevoren boeken bij het bezoekerscentrum.

Uilententoonstelling

In de tentoonstelling maakt u op verschillende manieren kennis met de uil. De relatie tussen mens en uil door de eeuwen heen wordt onder de loep genomen. Ook is er een interactieve uitleg over de bouw en zintuigen van de uil en over zijn prooien. Tevens komen de verschillen tussen roofvogels en uilen aan bod en hoort u de geluiden van de bosuil en de kerkuil. U kunt op een bankje gaan zitten, op een knop drukken en luisteren naar het verhaal van de boswachter. Hij vertelt hoe je sporen van uilen kunt ontdekken. Om uw kennis te testen is er een doolhoftocht. Wie is een echte uilenkenner? Voor iedereen vanaf 7 jaar.

Reserveren

Voor excursies is het noodzakelijk te reserveren. Dit kan bij bezoekerscentrum ’s-Graveland, (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag). Of bij de ledenservice van Natuurmonumenten, (035) 655 99 55 (maandag t/m vrijdag). U kunt ook boeken via www.natuurmonumenten.nl.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Half bewolkt Matige wind 16º Naar volgende bericht