WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Kom op Kees, bouwen!
Wijdemeren, 25 november 2006

Putter (Co de Kloet) roept Kees Bosdijk op om geen genoegen te nemen met de antwoorden die hij kreeg op zijn vragen over nieuwbouwprojecten.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

Even iets rechtzetten

Ik moet even iets rechtzetten, of liever gezegd iets uitleggen. Als ik binnen het politieke krachtenveld mijn mening geef - of mijn gram spui - over personen, die dingen doen die mij niet bevallen, dan wordt die kritiek geschreven binnen een nauwe, duidelijk omschreven begrenzing.

Binnen die begrenzing ligt het politieke toernooiveld. In dat toernooiveld gelden andere wetten dan daarbuiten. Hier mag men zoals dat heet gewoon op de man spelen omdat de gebruikte kwalificaties - hol vat, draaikont, meeloper, noem maar op - daarbuiten volstrekt niet van toepassing zijn. Daar gelden andere wetten, daar kan een politicus, die de grond wordt ingeboord, een achtenswaardige burger zijn, die klinkt als een klok, een rechte koers vaart en achter niemand aanloopt. Het is een opvatting die ik al jaren huldig en die menige discussie heeft opgeleverd maar een ding is zeker, het is duidelijk hoe ik erover denk en ik verzoek de lezer dan ook, hier grondig kennis van te nemen.

Oké, in mijn blikveld verschijnt thans Kees Bosdijk, fractievoorzitter van de PvdA, die een brief schreef aan het college van B en W over al die stilstaande woningbouwprojecten, waarover hij niet of nauwelijks informatie krijgt. Dat was geen verkeerde actie. Daarop is nu een antwoord gekomen dat de huizenzoeker niet gelukkiger zal maken. En naar wij oprecht hopen ook Kees niet. Want in het antwoord is treurigheid troef. Een huiveringwekkende opsomming van vertraging, stilstand, obstakels, dwarsliggende projectontwikkelaars en moeilijk draaiende ambtelijke molens.

Dat mag allemaal waar zijn, maar je kan je toch niet aan de indruk onttrekken dat van een krachtdadig optredend gemeentebestuur in het geheel geen sprake is. Toegegeven, het is geen gemakkelijk gebied waarover we het hier hebben, maar uit de antwoorden, die Kees Bosdijk ontving, kan je ook concluderen dat er toch wel erg weinig initiatief uitgaat van het gemeentebestuur van Wijdemeren. Ik vind dat Kees daar best eens in kan duiken. En dat hij de gemeenteraad best eens mag aansporen tot verhoogde controle activiteiten. Het is immers onwaarschijnlijk dat al die plannen stranden door externe factoren.

Kom, op Kees! Neem met dit sullige antwoord geen genoegen. Laat de stem van de Partij van de Arbeid maar weer eens duidelijk horen. Gooi de knuppel in het hoenderhok.

En als je deze kans voorbij laat gaan, nou, dan ben je nog niet jarig. Dan richten we een afdeling van de SP op!

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief