WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter telt zijn Winst uit
Wijdemeren, 17 november 2006

Putter (Co de Kloet) hoorde de begrotingsbehandeling vanaf de publieke tribune aan. In zijn wekelijkse column velt hij zijn oordeel.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

Tel uit je winst

Verhoging van het rioolrecht.
Verhoging van de afvalstoffenheffing.
Geen sluitende begroting.
Alleen Dorpsbelangen Loosdrecht tegen.

Dat was het dan. Het resultaat van een begrotingsbehandeling die uitblonk door een onwaarschijnlijk slechte besluitvorming, urenlange schorsingen die veroorzaakt werden door de coalitie partijen en een pijnlijk gebrek aan debat. Een afgang voor het college dat zijn voorstel niet of nauwelijks verdedigde, overigens niet alleen door mij opgemerkt, maar ook door Cor Koster, voorzitter van het CDA, een onverdachte bron die er voor geprezen dient te worden dat hij zijn mond opendoet.

Geen OZB verhoging, dat onheil is ons bespaard gebleven al wordt nu reeds aangekondigd dat we in 2008 wel de klos zullen zijn. Geldt het collegeprogramma dan niet meer? Dat is toch voor 4 jaar vastgesteld? Nou ja,we hebben tijd genoeg om opnieuw deze truc, dit hernieuwde kiezersbedrog, deze schaamteloze woordbreuk onderuit te halen.

Twee bijzondere buitelingen tijdens de verkiezingsdagen moeten we absoluut vastleggen en onthouden. De Partij van de Arbeid, die een sluitende begroting wilde en de eerste middag een vastberaden betoog hield, bleek een stelling van bordkarton te hanteren. Kees Bosdijk, een hol vat, een meeloper, een stroopsmeerder zoals aan het einde van de rit duidelijk werd.

Hij liet zich bepraten, veranderde van mening en zal verder als een draaikont door het leven gaan.

En dan de VVD, die nooit alles begrijpt van wat er in de omgeving gebeurt. Kwam plotseling met een verhoging van de toeristenbelasting en een gloednieuwe forensenbelasting aanzetten.

Even ter plekke verzonnen, zomaar uit de hoge hoed getoverd en zich niets aantrekkend van de achterban die zich kapot ergerde. Dat is ook een vorm van politiek bedrijven, maar wel een die de lachlust opwekt, behalve dan van de betreffende ondernemers, die hun kosten zien toenemen.

Alleen Dorpsbelangen Loosdrecht stemde tegen. En ze had schoon gelijk. Wie zoveel tijd steekt in een alternatief en zoveel onzinnige bezwaren daartegen moet aanhoren kan niet anders dan verbitterd zijn stem aan het uiteindelijke broddelwerk onthouden. Eerlijk gezegd had ik dat ook van Dorpsbelangen Wijdemeren verwacht. Maar die was al blij met het feit dat de OZB verhoging niet doorging.

Blij met een dooie mus? In 2007 zien we wel verder.

Putter

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann