WIJDEMEERSE WEBKRANT
Noodlanding Ankeveen
Ankeveen 17 november 2006

Afgelopen middag rond het middaguur maakte een lesvliegtuigje in het weiland achter De Drie Dorpen een noodlanding. De motor haperde.

De WWK kan niet zonder oplettende lezers. Dat blijkt maar weer. Martin Stevens en Mark Bedet waren er vanmiddag bij, nadat het vliegtuigje in het weiland geland was. Zij stuurden onderstaande foto's.


Brandweer en politie bij het gelande vliegtuigje. (foto: Martin Stevens)

Rond half een werden de brandweer en politie opgeroepen voor een vliegtuigbrand. De brandweer kreeg de volgende melding: Pr 1 DORPEN DE DRIE HOTEL-RESTAURANT CANNENBURGERWEG 51 ANKEVEEN TS443 TS441 OvD920 Brand/Buitenbrand/Luchtvaart Klein.


Tot de as in het gras.
(foto: Mark Bedet)

Diepe sporen in het weiland.
(foto: Mark Bedet)

Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat het ging om een klein vliegtuig dat een noodlanding had moeten maken. Tijdens het vliegen begon de motor van het vliegtuig te haperen en kon het daarom niet meer op volle snelheid vliegen. Hierdoor begon het vliegtuig te dalen. De instructeur, de heer Backx, dacht vliegveld Hilversum niet te halen en zag zich genoodzaakt om een noodlanding te maken in een weiland in Ankeveen bij de Cannerburgerweg, achter de Trapgans.


Veilig geland. (foto: Mark Bedet)

Er was geen zichtbare schade aan het vliegtuig. Ook de instructeur en leerling mankeerden niets.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
WWK
foto
M. Stevens,
M. Bedet
auteur
Rik Jungmann