Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Italiaanse Meesterhand bij DSO

Kortenhoef, 30 maart 2006

Van vier tot en met zeven april speelt toneelvereniging DSO De Italiaanse Meesterhand in de Dobber in Kortenhoef.

Ingezonden Bericht

De Italiaanse meesterhand van regisseur Jack Nouwen
D.S.O. met 10 spelers op de planken
van 4 t/m 7 april in De Dobber

Toen Jack Nouwen zijn geboortegrond in het West- Brabantse Heijningen verliet, nam hij zich heilig voor om ooit nog eens zijn geliefde 'Italiaanse Meesterhand' van Norman Robbins te spelen of te regisseren. Vele malen speelde hij zelf mee in deze komische thriller die in Engeland een groot succes was onder de titel ' A Tomb with a View' (letterlijk vertaald: 'Uitzicht op een Graf').


Jack Nouwen

De kaskraker bleef enige tijd op de plank liggen in de fraaie Hilversumse woning van Nouwen, maar toen de kans zich voor deed om een toneelstuk te regisseren bij D.S.O., was Jack er als de kippen bij. En terecht, want het is werkelijk een fantastische verhaal. Op een afgelegen plek in het altijd ruige en mistige noord-oosten des lands woont een uitermate zeldzame familie. De familie Graeven komt nooit buiten de dikke muren van hun donkere landhuis en zondert zich af van de rest van de wereld. De zusters Dora, Monica, Emily en de broers Lucien, Marcus en Olivier houden zich ieder op hun eigen manier bezig met vreemde praktijken.

Op het moment dat het doek opgaat, wacht men al zes weken op het voorlezen van het testament van hun vader Septimus Graeven die niet bepaald geliefd was. Maar hij laat wel ettelijke miljoenen achter. Wie krijgt de buit, is de centrale vraag. Is het een van de excentrieke kinderen of maakt de huisadvocaat een goede kans? Of gaat het gehele kapitaal naar de onbekende schrijfster Amalia van As die op het laatste moment met haar assistent Perry Potter arriveert. (Deze laatste rol maakte regisseur Jack Nouwen beroemd in geheel West-Brabant). Misschien is de stokouwe trouwe huishoudster Agatha Vis wel de kwade genius in het spel. Want, u kunt erop rekenen dat het ene na het andere 'ongeluk' of beter gezegd misdrijf zal plaatsvinden. Wie blijft er over? Wie strijkt de miljoenen op?

Jack Nouwen heeft zich met volle overtuiging op dit stuk gestort en het vonkje is overgeslagen naar de spelersgroep. De Italiaanse meesterhand van deze jonge spelleider heeft ertoe geleid dat u een lange avond kunt genieten van humor en intriges. Wel heeft Jack besloten om de titel om te zetten in de 'Familie Graeven', u zult wel snel ontdekken waarom.

Vrijdag 7 april is vrijwel uitverkocht, maar voor dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 april zijn nog kaarten beschikbaar. U kunt ze kopen bij ' The Old Smoker', Kerklaan 4 in Kortenhoef. Telefonisch reserveren kan ook : 035 - 656 3412.

Haast U als U een avondje wilt lachen en griezelen bij de openbare voorlezing van het testament van de 'Familie Graeven'.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Matige wind15º Naar volgende bericht