Rik Jungmann

---

Ingezonden Brief
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Protest van Krakeelakker

Wijdemeren, 8 maart 2006

De heren Doets en Damo (DBL) praatten gisteren over de Krakeelakker voor radio Wijdemeren. Bert de Kloet bestrijdt hun uitlatingen.

Ingezonden Brief

Reactie op de uitspraken van de heren Doets en Damo in de uitzending van Radio Wijdemeren d.d. 7-3-06

Ik heb niet vaak gereageerd op allerlei beschuldigingen van ondeskundige en bevooroordeelden, echter ik begin het nu een beetje zat te worden dat iedereen maar iets roept over de kosten die de Krakeelakker de gemeenschap gekost zou hebben.

Allereerst, heren Damo en Doets, betreft het niet de kosten die de Krakeelakker de gemeenschap gekost zou hebben maar betreft het de kosten van het Dode Eind met daarin 3 jachthavens en een groepje omwonenden (u beiden zult waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in de kosten die de Krakeelakker heeft moeten maken om zich te verdedigen etc.).

Ik zal u nu voor eens en voor altijd, in Jip en Janneke taal, uitleggen wat er precies gebeurd is (want daar heeft u zich volgens eigen zeggen nog nooit in verdiept, het kost tenslotte minder tijd en energie om iemand of een bedrijf te beschuldigen door te roepen: "waar rook is ook vuur").

Stel dat u een huis mag bouwen op uw eigen terrein en de gemeente/provincie geeft hiervoor een ontheffing. Tijdens de bouw van het huis zeggen de omwonenden dat zij dat huis daar helemaal niet willen. De overheid zegt tegen u dat u gewoon door kunt bouwen want het bestemmingsplan sluit het niet uit en de provincie heeft u een onherroepelijke ontheffing verleend.

De groep omwonenden procederen en procederen tegen de gemeente ....uiteindelijk tot aan de Raad van State (tijdens alle procedures hebben verschillende rechters uw bouwplan (grotendeel) goedgekeurd. Uiteindelijk, tot ieders grote verbazing, verliest de gemeente het bij de Raad van State. De gemeente kiest eieren voor zijn geld en zegt dat zij zich hebben vergist en helaas moet u uw huis maar weer afbreken. De omwonenden zijn bang dat alle oude gebouwen weer terugkomen en zeggen dat als u het dak van uw huis afhaalt, het huis halveert, de schuur afbreekt etc. etc. en als de gemeente alle gemaakte kosten aan hun terugbetaald, de weg voor hun huis herinricht etc. etc.. ...zij alsnog bereid zijn om uw zwaar gehavende huis te accepteren in het bestemmingsplan.

Dit verhaal is vergelijkbaar met de situatie van de Krakeelakker en nu vraag ik mij af of u nog steeds van mening bent dat u als bouwer van bovengenoemd Huis verantwoordelijk bent voor alle kosten en de schade. Nee, heren hier is sprake van wanbeleid van gemeentebestuurders. Waarbij het grootste gedeelte van de schade bij het bedrijf wordt gedeponeerd en de bestuurders gewoon blijven besturen.

Tot slot heren Doets en Damo zou ik u willen adviseren om in de toekomst uw ongefundeerde mening niet meer op de Radio Wijdemeren te uiten, want op deze wijze bent u, als bestuurders van DBL, medeverantwoordelijk voor de verloedering van de politiek.

Bert de Kloet
De Krakeelakker B.V.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Matige wind Naar volgende bericht