Rik Jungmann

---

Brug/WWW/Nieuwsster
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Interview Ruud Buys

Wijdemeren, 2 maart 2006

In het vorige bericht reageerde Wim van Oudheusden op een interview. Wij wisten niet welk. Herman Stuyver hielp ons uit de droom. Het stond in alle lokale bladen.

Wij wisten niet waar Wim van Oudheusden op reageerde toen hij het had over "het interview met Ruud Buijs". Nu wel. Herman Stuyver zond het ons toe, waarvoor onze dank. Het staat hieronder.

Ingezonden Bericht

Ruud Buys hekelt advertentie CDA
' Scheef beeld over kunstgrasveld'

door: Herman Stuijver

LOOSDRECHT- Ruud Buys is niet alleen prominent aanwezig als nr. 6 op de VVD-lijst, hij is ook verantwoordelijk voor de sponsoring van voetbalclub SV. Loosdrecht. En als anderen in zijn ogen zijn zaterdagclub onrecht aan doen, dan springt het aspirant-raadslid in de bres voor de oranje-witten.

Nu is hij verbolgen over een advertentie van het CDA waarin Loosdrechters Betske van Henten en Jan Pieneman zeggen dat ze voor een kunstgrasveld voor S.V. Loosdrecht zijn. Buys noemt dit een scheef beeld: " Je kunt lekker makkelijk zeggen dat je vóór bent, maar er geen geld voor over hebben. Eigenlijk beloven ze Loosdrecht gouden bergen, want het geld moet de club wel zelf betalen".

Ruud Buys schetst in het kort de geschiedenis van het kunstgrasveld " Door ruimtegebrek en een groeiend ledenaantal moet Loosdrecht het wel zoeken in een kunstgrasveld. Dat heb ik al aangekaart in 2002 op een dorpsavond in Ottenhome. Het CDA zei toen dat het 'hun aandacht' had. Later heeft CDA-wethouder Nagel altijd volgehouden dat er nog geen geld voor is, ook omdat hij uitgaat van een gelijke behandeling voor alle Wijdemeerse clubs. En verder had het de sympathie van de partijen, meer niet. Zo'n veld kost wel 450.000 euro die S.V. Loosdrecht zelf op zal moeten brengen".

En dus meent Buys dat CDA'ers Van Henten en Pieneman de kluit een beetje belazeren. " Want ", meent hij " Vóór zijn is toch echt wat anders dan betalen. Of kunnen we het CDA houden aan deze verkiezingsbelofte?"

"Hij mag ons er zeker aan houden", reageert Betske van Henten, op dit moment nog fractievoorzitter van het CDA " want nergens staat dat wij 450.000 euro zullen betalen. Dat bedrag komt ook zomaar uit de lucht vallen. Ik weet niet hoe Ruud Buys daar aan komt. Wij hebben de wethouder bij de algemene beschouwingen gevraagd om inzichtelijk te maken welke oplossingen er zijn. Hij komt in mei met een antwoord. Wij zijn voor een kunstgrasveld, maar wel na goed overleg met S.V. Loosdrecht. Daar is niets mis mee".


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht