Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Tineke Franssen over Quote

Wijdemeren, 2 maart 2006

Quote schreef over Van Kooten, zijn kandidatuur voor DBL en de lijstverbinding met GL. Volgens Quote een verbinding met "cryptocommunisten". Tineke Franssen (DBL) reageert.

Tineke Franssen van DBL reageert op het citaat uit Quote en legt uit waarom de lijstverbinding tussen DBL en GL wel prima is.

Reactie

Beste redactie,

Willem van Kooten verblijft vaak in het buitenland en mist daardoor wel eens wat lokale nieuwsberichten. Dinsdag jongstleden werd hij inderdaad gebeld door een verslaggever van de Quote over de lijstverbinding van GroenLinks met DBL (DorpsBelangen Loosdrecht). Een bericht dat hij indertijd gemist had en dat hem verraste. En de heer Van Geest heeft gelijk. Op het eerste gezicht ligt een lijstverbinding tussen GL en DBL niet voor de hand.

Als je echter weet hoe vaak DBL en GL in de afgelopen periode in belangrijke dossiers op één lijn zaten, komt deze lijstverbinding toch in een ander daglicht te staan. Ik doel hierbij bij voorbeeld op het Verdiepingenplan, het Dorpscentrum Oud Loosdrecht, de Communicatienota en de inhoudelijke beoordeling van het plan 'De Voorstraat' in Nederhorst den Berg.

Na het gesprek met Quote werd ik prompt door Willem gebeld. Voor hem blijf ik namelijk het aanspreekpunt als het om DorpsBelangen Loosdrecht gaat. Ik heb Willem uitgelegd op welke manier Hilbrand Korver (GL) zowel in de raadszaal van Wijdemeren, als in de vergaderzaal van de provincie Noord Holland een demonstratie heeft gegeven van de gevolgen van het Verdiepingenplan voor het Plassengebied, hoe Nelleke Schenkkan (GL) het in de commissievergadering van de provincie opnam tegen haar 'eigen' gedeputeerde, de heer Albert Moens en dus tegen zijn voorstel om de Loosdrechtse Plassen te verdiepen. Bovendien heeft Willem daarnaast natuurlijk als geen ander oog voor de strategische kant van de lijstverbinding.

En kom Willem niet aan zijn Loosdrecht. Dat moet te vuur en te zwaard verdedigd worden. Voor Willem heeft Nelleke het gewonnen van GroenLinks. En dat wil wat zeggen!

Met vriendelijke groet,
Tineke Franssen
DBL


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht